ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Έξω οι Τούρκοι από το Ιράκ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ ζήτησαν για μια ακόμη φορά την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από τις περιοχές του Βορείου Ιράκ επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Αυτό αναφέρει δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, μετά από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες βράδυ ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Haider Al-Abadi.

Η συνομιλία ήταν σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αντιπροέδρου Μπάιντεν με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου , στις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η πρόσφατη ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της κυβέρνησης του Ιράκ.

«Και οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τις πρώτες ενδείξεις για την απόσυρση ορισμένων τουρκικών δυνάμεων και συμφώνησαν ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί, επαναλαμβάνοντας ότι ξένες δυνάμεις μπορεί να υπάρχουν στο Ιράκ, μόνο σε συντονισμό και με την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιρακινή κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και «κάλεσε την Τουρκία να πράξει το ίδιο, αποσύροντας από το ιρακινό έδαφος όποιες στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται με την έγκριση της κυβέρνησης του Ιράκ. Ο Αντιπρόεδρος ενθάρρυνε τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας για να αντιμετωπιστούν τυχόν εκκρεμή παράπονα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου και οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση του ISIL στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

ΗΠΑ: Προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για 60 ημέρες με «παράθυρο» χρηματοδότησης των Φρουρών της Επανάστασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr