Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Economist: “Ψηφίζουμε Ciudadanos στην Ισπανία”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, The Economist, Εκλογές, Ισπανία,

Το νεοφιλελεύθερο δημιούργημα που έγινε ανάχωμα στην άνοδο των Podemos στην εξουσία, εγκωμιάζει ο Economist.

Το γνωστό βρετανικό περιοδικό «The Economist» αφιερώνει το βασικό του άρθρο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα, Ισπανία» (Feliz Navidad, Espana!), στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου και μάλιστα, εκφράζει τη στήριξή του για τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στο κόμμα Ciudadanos (Πολίτες), με επικεφαλής τον Albert Rivera.

Στο άρθρο κάνει ένα σύντομο απολογισμό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ισπανική οικονομία, αλλά και στην θητεία του ισπανού πρωθυπουργού, Mariano Rajoy.

Στο τελευταίο μέρος του κειμένου αναλύει την εκλογική κατάσταση στην Ισπανία, όπου ξεχωρίζει την εμφάνιση δύο νέων κομμάτων, των Podemos και Ciudadanos.

Όπως αναφέρει, «οι Podemos είναι μια κραυγή οργής. Ο ηγέτης τους, Pablo Iglesias, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, πλέον αφιερώνει λιγότερο χρόνο για να μιλήσει για την πάλη των τάξεων, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στα μοντέλα των βόρειων χωρών. Όμως, η καταστροφή που βίωσε η Ελλάδα από την ιδεολογική αδελφή ψυχή του, τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας κακός οιωνός», σημειώνει.

Πιο εποικοδομητική απάντηση στην κρίση του ευρώ θα ήταν οι Ciudadanos, σύμφωνα με το Economist, ένα φιλελεύθερο κόμμα σε μια χώρα που ο φιλελευθερισμός ποτέ (sic) δεν υπήρξε ισχυρός.

«Ο ηγέτης του, Albert Rivera, έχει συμβούλους που προτείνουν τις πολιτικές που η Ισπανία έχει ανάγκη», αναφέρει και προσθέτει χαρακτηριστικά, ότι «αν ο Economist μπορούσε να ψηφίσει, θα στήριζε τους Ciudadanos».

Οι Ciudadanos, κατά τον Economist, θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), όπως να τονώσει την παραγωγικότητα, ενώ προτείνει μια ενιαία σύμβαση που θα αντικαταστήσει τις προσωρινές συμβάσεις ”προκειμένου να βοηθήσει τους νέους”…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr