Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Στις κάλπες οι ψηφοφόροι με το 40% να είναι αναποφάσιστοι

Ισπανία: Στις κάλπες οι ψηφοφόροι με το 40% να είναι αναποφάσιστοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών διεξάγεται την Κυριακή στην Ισπανία. Μεγάλη αναμένεται να είναι η στήριξη που θα λάβουν νεόκοπα κόμματα, σηματοδοτώντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών το τέλος του δικομματισμού που επικρατεί στη χώρα από το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο το 1975.

Πρώτος στόχος των κομμάτων είναι οι αναποφάσιστοι, που σύμφωνα με πρόσφατα γκάλοπ ξεπερνούν το 40%. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι σοσιαλιστές αναμένεται να βγουν δεύτεροι, με τους Podemos και ένα έτερο νεόκοπο κόμμα, τους φιλελεύθερους Ciudadanos (Πολίτες), να συναγωνίζονται για την τρίτη θέση που θα τους χρίσει ρυθμιστές στις μετεκλογικές διαβουλεύσεις.

Αυτή η πρόβλεψη καθιστά πιθανό μόνο ένα από τα τρία σενάρια: είτε μια δεξιά είτε μια αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας ή μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ο πρωθυπουργός Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα έχουν αποκλείσει την ιδέα συνεργασίας με το Λαϊκό Κόμμα.

Πιθανή είναι επίσης και μία κυβέρνηση με κορμό τους σοσιαλιστές που θα έχει τη στήριξη των Podemos, αν και ο ηγέτης των τελευταίων Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει ζητήσει σημαντικές παραχωρήσεις για να εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr