Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutche Bank: Aστάθεια στην Ισπανία και τις αγορές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι χθεσινές ισπανικές εκλογές τερμάτισαν μια μακρά περίοδο δικομματισμού στην Ισπανία, κατά την οποία κυριαρχούσαν το Λαϊκό Κόμμα (PP) και οι Σοσιαλιστές (PSOE).

Αυτό αναφέρει στη σημερινή της 9σέλιδη ανάλυση για τις ισπανικές εκλογές η Deutche Bank, την οποία, μάλιστα, τιτλοφορεί «Spain’s election: Greater political uncertainty» (Ισπανικές εκλογές: Μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα).

Η μεγαλύτερη έκπληξη, σύμφωνα με την Deutche Bank, ήταν η «υποαπόδοση» του κόμματος των φιλελευθέρων – μεταρρυθμιστών Ciudadanos του Albert Rivera σε σχέση με την πορεία τους στις δημοσκοπήσεις.

Τα αποτελέσματα έτσι όπως διαμορφώθηκαν καθιστούν δύσκολο τον σχηματισμό ενός κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, εντείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα.

Αυτό είναι μια αρνητική εξέλιξη για τις αγορές, αναφέρει η Deutche Bank.

Το ποσοστό της ριζοσπαστικής Αριστεράς των Podemos ήταν περισσότερο κοντά στις δημοσκοπήσεις, με την Deutche Bank να εκτιμά ότι οι αγορές δεν θα μπορούν να αγνοήσουν τις επιδόσεις του νεοπαγούς αυτού κόμματος και την επιρροή που θα έχει στις πολιτικές της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί.

Μάλιστα, υπό αυτά τα δεδομένα, η γερμανική τράπεζα, εκτιμά ότι οι προοπτικές για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων δεν είναι θετικές, αλλά οι πιθανότητες για ανατροπή των ήδη υλοποιημένων μεταρρυθμίσεων παραμένουν χαμηλές.

Το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια να παραμείνει αδρανής.

Συνολικά, ο μεγάλος κίνδυνος για την Ισπανία είναι το κατακερματισμένο κοινοβούλιο, ενώ ένας πιθανός συνασπισμός των PP και PSOE, μπορεί να αναγνωστεί ως μία προσπάθεια αντίστασης σε κάθε πιθανή αλλαγή.

Ένας πιθανός συνασπισμός των PSOE, Podemos και Ciudadanos θα έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά θα είναι ασταθής και πιθανόν να προκαλέσει ζημία στους Ciudadanos.

Μέχρι στιγμής το τοπίο είναι αρκετά ρευστό για να προβλέψει κάποιος την επόμενη μέρα στην Ισπανία, με τα πιο πιθανά σενάρια να είναι μια τρικομματική κυβέρνηση ή νέες εκλογές, καταλήγει η Deutsche Bank.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr