Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Μπουρκίνα Φάσο,

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μπλεζ Κομπαορέ, πρώην προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, εξέδωσε η στρατιωτική δικαιοσύνη της χώρας, που τον κατηγορεί για συμμετοχή στη δολοφονία του πρώην αρχηγού του κράτους Τομά Σανκαρά το 1987, ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή.

“Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μπλεζ Κομπαορέ” ο οποίος ανατράπηκε από την εξουσία το 2014 και σήμερα ζει εξόριστος στην Ακτή Ελεφαντοστού, εξήγησε η πηγή αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλη πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αυτό το ένταλμα, διευκρινίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόκρυψη πτώματος.

Ο Τομά Σανκαρά, που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία το 1983, σκοτώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1987, μαζί με άλλους 12 αξιωματούχους, στο πραξικόπημα με το οποίο ανήλθε στην εξουσία ο Κομπαορέ.

Η εκταφή των πτωμάτων των θυμάτων έγινε τον περασμένο Μάιο, προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστή και να λυθεί το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του “πατέρα της επανάστασης” στην Μπουρκίνα Φάσο. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξαν ότι ο Σανκαρά είχε “γαζωθεί από σφαίρες”.

Η έρευνα για τον θάνατο του Σανκαρά ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου 2015. Ο Κομπαορέ είχε ανατραπεί τον Οκτώβριο του 2014, μετά από 27 χρόνια στην εξουσία. Το θέμα του θανάτου του Τομά Σανκαρά θεωρείτο “ταμπού” την εποχή της διακυβέρνησης του Κομπαορέ, σε βάρος του οποίου υπήρχαν υποψίες ότι διέταξε την εκτέλεση του προέδρου.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πρώην μέλη του Συντάγματος της Προεδρικής Ασφάλειας, της σωματοφυλακής του Κομπαορέ, έχουν κατηγορηθεί για “δολοφονία, απόπειρα και απόκρυψη πτώματος”. Μεταξύ αυτών είναι και ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντιερέ, το πρώην δεξί χέρι του Κομπαορέ που επιχείρησε ανεπιτυχώς να τον ανατρέψει τον Σεπτέμβριο του 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr