Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπόλεμη ζώνη η νοτιοανατολική Τουρκία – Βόρειο Κουρδιστάν (βίντεο)

Εμπόλεμη ζώνη η νοτιοανατολική Τουρκία – Βόρειο Κουρδιστάν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται αμείωτες, μέχρι αργά την Τετάρτη, οι συγκρούσεις μεταξύ των κατοχικών τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα), στην νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν), έπειτα από βομβιστική επίθεση με στόχο στρατιωτικούς στην πόλη που είχε αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν άλλοι επτά άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι αντάρτες του PKK πυροδότησαν μια βόμβα με τηλεχειρισμό στη συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, τραυματίζοντας έξι ακόμη, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο έβδομος τραυματίας είναι άμαχος.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχείρηση στα νοτιοανατολικά, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων και δέκα χιλιάδων στρατιωτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τουλάχιστον 24 πολίτες σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 168 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν μέσα σε οχτώ μέρες σε έξι πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η εκκαθαριστική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίων των Κούρδων ανταρτών έχει επικεντρωθεί στις πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, ενώ σφοδρές συγκρούσεις έχουν σημειωθεί και στην επαρχία Μαρντίν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οδομαχίες την Τετάρτη στο Ντιγιάρμπακιρ:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τονίζουν πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί χωρίς ανάπαυλα.

«Μια χούφτα ληστές, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τον λαό, καίνε, καταστρέφουν και κατατρομοκρατούν την περιοχή… Δεν τους το επιτρέψαμε και δεν θα τους το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Νταβούτογλου από την Άγκυρα.

Επέκρινε ταυτόχρονα τον ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ στην Μόσχα, σε μια συνάντηση, που εκτιμάται ότι θα βαθύνει το ρήγμα στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, που βρίσκονται σε κρίση έπειτα από την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία τον περασμένο μήνα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αργά το βράδυ της Τετάρτης, οδομαχίες στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ:

Βροχή τα δακρυγόνα, νωρίτερα, στο Ντιγιάρμπακιρ:

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται, οι κάτοικοι του Ντιγιάρμπακιρ από τα σπίτια τους, χτυπάνε κατσαρολικά και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του PKK:

Κούρδοι διαδηλωτές στους δρόμους παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βελόπουλος: Να ακυρώσει άμεσα τη συνάντηση με Ερντογάν στην Τουρκία ο Μητσοτάκης

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Ο ψευταράς Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr