Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αργεντινή: Βρήκε την εγγονή της 39 χρόνια μετά που την έκλεψε η Χούντα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Χούντα,

Η Χούντα του Βιντέλα στην Αργεντινή υπήρξε μία από τις πιο αιμοσταγείς δικτατορίες στην Ιστορία του 20ου αιώνα, καθώς οι συνταγματάρχες εκτός του ότι δεν δίσταζαν να βασανίσουν εγκύους, τους έκλεβαν τα παιδιά για να τα κάνουν “γενίτσαρους” δίνοντας τα σε οικογένειες στρατιωτικών.

Μια από τις γυναίκες που είχαν ιδρύσει το κίνημα των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», η Μαρία «Τσίτσα» Μαριάνι, ξαναβρήκε μετά από 39 χρόνια ερευνών την εγγονή της, την οποία είχαν αρπάξει στη δικτατορία στην Αργεντινή (1976-1983), μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννησή της.

Η Κλάρα Ανάι, είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 1976, και είναι το 120ο από τα «κλεμμένα παιδιά» της δικτατορίας που αναγνωρίζεται, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ίδρυμα Ανάι. Από τις εξετάσεις DNA που έγιναν καθορίστηκε «κατά 99,9%» ο γενετικός δεσμός μεταξύ της Κλάρας Ανάι και της Μαρίας Μαριάνι, ανακοίνωσε το Ίδρυμα το οποίο ίδρυσε η γιαγιά μετά την αποχώρησή της από την προεδρία του κινήματος των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου».

Η υπόθεση ήταν γνωστή σε όλον τον κόσμο χάρη στις ανοιχτές επιστολές που έστελνε η Μαρία Μαριάνι στην εγγονή της. Μια φωτογραφία της Κλάρας όταν ήταν μωρό είχε αναρτηθεί και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γονείς της Κλάρα Ανάι, ο Ντάνιελ Μαριάνι και η Ντιάνα Τερούτζι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Οι «Γιαγιάδες» εδώ και δεκαετίες αναζητούν τα χαμένα εγγόνια τους. Υπολογίζουν ότι περίπου 500 παιδιά αντιφρονούντων, που γεννήθηκαν όταν οι μητέρες τους ήταν στη φυλακή, υιοθετήθηκαν κατόπιν από στελέχη του στρατιωτικού καθεστώτος ή από προσκείμενους στο καθεστώς. Τον Αύγουστο του 2014 η ιστορική ηγέτιδα των «Γιαγιάδων», η Εστέλα Καρλότο, ξαναβρήκε τον εγγονό της μετά από 36 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Αργεντινή: Ο Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος, εξήγγειλε «σοκ» λιτότητας και τον ζητωκραύγαζαν!

Γερμανικός Τύπος: Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα

Αργεντινή: Νέος πρόεδρος ο δεξιός λαϊκιστής Μιλέι – Μία διαφορετική… οπτική για τη δικτατορία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr