Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Απεγνωσμένος ο Βασιλιάς Φελίπε με την ακυβερνησία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για διάλογο, κατανόηση και υπευθυνότητα απηύθυνε ο βασιλιάς στην Ισπανία στο μήνυμα του για τα Χριστούγεννα και με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου στη χώρα, που καθιστά πολύ δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κανένα κόμμα δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Προκειμένου να εξέλθει η Ισπανία από την πολιτική αβεβαιότητα είναι απαραίτητος ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνασπισμού, μεταξύ τουλάχιστον τριών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, η συνάντηση του πρωθυπουργού Ραχόι να βρει στήριξη από τους Σοσιαλιστές απέβη άκαρπη, καθώς ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει τον Ραχόι στην πρωθυπουργία, ούτε το Λαϊκό Κόμμα για να συνεχίσει να κυβερνά.

Όπως ανέφερε ο βασιλιάς της Ισπανίας, η πλειοψηφία που εκφράστηκε στις κάλπες υποχρεώνει να υπάρξει διάλογος και συμβιβασμοί.

Οι λέξεις διάλογος, υπευθυνότητα, δέσμευση και συνεργασία ήταν από αυτές που επανέλαβε αρκετές φορές στο μήνυμά του ο Βασιλιάς Φελίπε, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Ισπανία μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι Ισπανοί ποτέ δεν το έβαλαν κάτω στις δυσκολίες και όσες φορές αναμετρήθηκαν με αυτές, πάντα βγήκαν νικητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr