ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UNICEF, Αιμορραγικός Πυρετός, Αφρική, Γουινέα, Δυτική Αφρική, Έμπολα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Παιδιά,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πάνω από 6.000 παιδιά στη Γουινέα έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους εξαιτίας του ιού Έμπολα που μαστίζει τη χώρα για δύο χώρα, ανακοίνωσε το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF).
Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε το τέλος της μετάδοσης του ιού Εμπολα στη Γουινέα, μετά την παρέλευση 42 ημερών –δηλαδή δύο φορές η περίοδος επώασης 21 ημερών– από τότε που επιβεβαιώθηκε το δεύτερο αρνητικό τεστ στον τελευταίο αποθεραπευμένο ασθενή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, συνολικά 6.220 παιδιά στη χώρα έχασαν τον ένα ή και τους δύο τους γονείς, 230 επέζησαν αφότου μολύνθηκαν από τον ιό και 519 πέθαναν από τον Έμπολα.
Η οργάνωση προειδοποίησε πως χιλιάδες από όσους επέζησαν, θα έχουν την ανάγκη συνεχούς βοήθειας.
Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχασαν τουλάχιστον έναν γονέα από τον Έμπολα στην Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ξεπερνά τις 22.000, σημειώνει η UNICEF.
«Τα παιδιά έχουν τραυματιστεί και συνεχίζουν να στιγματίζονται στις γειτονιές που ζουν. Για χιλιάδες κορίτσια και αγόρια, η έξαρση του ιού δεν τελειώνει σήμερα. Θα τους συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ας δεσμευτούμε ότι θα είμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αγιόγια, εκπρόσωπος της UNICEF στην Γουινέα.
Η επιδημία του Εμπολα στη δυτική Αφρική, η σοβαρότερη μετά την ανίχνευση του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976, ξέσπασε στη Γουινέα στα τέλη του 2013.
Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 11.300 ανθρώπων από τα 29.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα οποία επικεντρώθηκαν σε ποσοστό 99% σε τρεις όμορες χώρες: Γουινέα, Σιέρα Λεόνε που απαλλάχθηκε από την νόσο στις 7 Νοεμβρίου και Λιβερία, όπου το τέλος της επιδημίας ανακοινώθηκε δύο φορές, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, πριν υπάρξει νέα αναζωπύρωση της επιδημίας.























































