Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η UNICEF για τα ορφανά του Έμπολα στη Γουινέα

Η UNICEF για τα ορφανά του Έμπολα στη Γουινέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από 6.000 παιδιά στη Γουινέα έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους εξαιτίας του ιού Έμπολα που μαστίζει τη χώρα για δύο χώρα, ανακοίνωσε το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF).

Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε το τέλος της μετάδοσης του ιού Εμπολα στη Γουινέα, μετά την παρέλευση 42 ημερών –δηλαδή δύο φορές η περίοδος επώασης 21 ημερών– από τότε που επιβεβαιώθηκε το δεύτερο αρνητικό τεστ στον τελευταίο αποθεραπευμένο ασθενή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, συνολικά 6.220 παιδιά στη χώρα έχασαν τον ένα ή και τους δύο τους γονείς, 230 επέζησαν αφότου μολύνθηκαν από τον ιό και 519 πέθαναν από τον Έμπολα.

Η οργάνωση προειδοποίησε πως χιλιάδες από όσους επέζησαν, θα έχουν την ανάγκη συνεχούς βοήθειας.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχασαν τουλάχιστον έναν γονέα από τον Έμπολα στην Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ξεπερνά τις 22.000, σημειώνει η UNICEF.

«Τα παιδιά έχουν τραυματιστεί και συνεχίζουν να στιγματίζονται στις γειτονιές που ζουν. Για χιλιάδες κορίτσια και αγόρια, η έξαρση του ιού δεν τελειώνει σήμερα. Θα τους συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ας δεσμευτούμε ότι θα είμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αγιόγια, εκπρόσωπος της UNICEF στην Γουινέα.

Η επιδημία του Εμπολα στη δυτική Αφρική, η σοβαρότερη μετά την ανίχνευση του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976, ξέσπασε στη Γουινέα στα τέλη του 2013.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 11.300 ανθρώπων από τα 29.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα οποία επικεντρώθηκαν σε ποσοστό 99% σε τρεις όμορες χώρες: Γουινέα, Σιέρα Λεόνε που απαλλάχθηκε από την νόσο στις 7 Νοεμβρίου και Λιβερία, όπου το τέλος της επιδημίας ανακοινώθηκε δύο φορές, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, πριν υπάρξει νέα αναζωπύρωση της επιδημίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο Πούτιν θα κάνει ρωσικές Προεδρικές Εκλογές και στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου: Η επίθεση στην Ράφα θα γίνει – Η ολοκληρωτική νίκη είναι στο χέρι μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr