Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέει το αίμα στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν – Άθαφτοι οι νεκροί στους δρόμους

Ρέει το αίμα στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν – Άθαφτοι οι νεκροί στους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίστηκαν οι μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) τη Δευτέρα μεταξύ των δυνάμεων του τουρκικού στρατού και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τον θάνατο 10 Κούρδων ανταρτών και ενός Τούρκου στρατιώτη, σε μάχες που διεξήχθησαν στις επαρχίες Σιρνάκ και Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο Ντιγιάρμπακιρ οι μάχες ξέσπασαν στη συνοικία της Σουρ, όπου οι Κούρδοι αντάρτες του PKK σκότωσαν τουλάχιστον έναν Τούρκο στρατιώτη.

Στην επαρχία του Σιρνάκ οι μάχες αναζωπυρώθηκαν στις πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο 10 ανταρτών.

Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK προσπάθησαν να σπάσουν την πολιορκία του στρατού στις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 20 πολιτών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ δεκάδες χιλιάδες άμαχοι υποφέρουν από την έλλειψη φαγητού, νερού και ηλεκτρισμού στις αποκλεισμένες από τον στρατό περιοχές.

Ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται ότι 195 αντάρτες του PKK έχουν σκοτωθεί στις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις του στο Σιρνάκ, χωρίς ωστόσο αυτός ο αριθμός να επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Τοπικές πηγές καταγγέλλουν στο ARA News ότι οι τουρκικές -υποτίθεται “αντιτρομοκρατικές”- επιχειρήσεις στρέφονται ενάντια στο σύνολο του κουρδικού πληθυσμού στις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που κατηγορούνται από τις Αρχές για συνεργασία με το PKK.

“Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας ανακοινώνοντας τον θάνατο τόσων πολλών μαχητών του PKK”, δήλωσε ένας Κούρδος δημοσιογράφος – ακτιβιστής από την Τσίζρε στο ARA News.

“Οι άνθρωποι υποφέρουν υπό το καθεστώς πολιορκίας που έχει επιβληθεί με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Υπάρχουν τραυματίες Κούρδοι άμαχοι που χρειάζονται νοσοκομείο και νεκροί που πρέπει να θαφτούν. Η τουρκική κυβέρνηση δεν αναφέρεται στην ανθρωπιστική κρίση (που έχει προκαλέσει) και δικαιολογεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της υπό το πρόσχημα ότι μάχεται ενάντια στο PKK”, κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr