Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζορίστηκαν οι Ευρωπαίοι με τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Ζορίστηκαν οι Ευρωπαίοι με τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοβαρή παραβίαση της διεθνούς υποχρέωσης της Βορείου Κορέας να μην κατασκευάσει πυρηνικά όπλα χαρακτηρίζει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φρεντερίκα Μογκερίνι τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Σε σημερινές δηλώσεις της η κ. Mogherini σημειώνει ότι «αν επιβεβαιωθεί, αυτή η ενέργεια αποτελεί σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας να μην παράγει ή να μην δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, όπως αναφέρεται σε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ενέργεια αυτή συνιστά «απειλή στην ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Βορειοανατολικής Ασίας» και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να επαναλάβει έναν «αξιόπιστο και με νόημα» διάλογο με τη διεθνή κοινότητα και να «σταματήσει αυτή την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Τέλος, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας είναι απαράδεκτη και ανησυχητική.

«Πρόκειται για μία ενέργεια, η οποία αντίκειται στις διεθνείς δεσμεύσεις της Πιόνγιανγκ και υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής», καταλήγει η δήλωσή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πούτιν: Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr