Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΑΤΟ: H Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα

ΝΑΤΟ: H Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη η Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα επανέλαβε το ΝΑΤΟ, με τον γ.γ., Τζενς Στόλτενμπεργκ, να καταδικάζει τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου εκ μέρους της Πιονγιάνγκ.

«Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να συμμετάσχει με «αξιόπιστο και αυθεντικό» τρόπο στις συζητήσεις για την παγκόσμια αποπυρηνικοποίηση.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ωστόσο παρά τις άμεσες αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα, επιφυλακτικότητα επικρατεί για το αληθές της ανακοίνωσης της Πιονγκγιανγκ. Υπηρεσίες Ασφαλείας της Σεούλ αναφέρουν πως «μπορεί να μην ήταν βόμβα υδρογόνου ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα». Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι επρόκειτο για βόμβα υδρογόνου, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Την ίδια ώρα με επίσημη ανακοίνωσή της η Ιαπωνία τονίζει ότι από τις μετρήσεις της δεν εντοπίστηκε ραδιενέργεια.

Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας, η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Ρωσία κατά ΝΑΤΟ: Βρισκόμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Η Ρωσία δεν θέλει να συγκρουστεί με το ΝΑΤΟ – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr