Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίσινγκερ: Οι τζιχαντιστές πρέπει να αφανιστούν

Κίσινγκερ: Οι τζιχαντιστές πρέπει να αφανιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δολοφόνοι τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθούν πλήρως και να αφανιστούν, καθώς δεν διαφαίνεται κάποια πιθανότητα τυχόν διαπραγμάτευσης του πολιτισμένου κόσμου με αυτή την ομάδα τρομοκρατών.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News ο πολύπειρος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου», Χένρι Κίσινγκερ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει έδαφος διαπραγματεύσεων με ένα καθεστώς που προβάλει σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση τη δολοφονία αιχμαλώτων.

«Πιστεύω ότι πρέπει να καταστραφεί», είπε ο Κίσινγκερ για το χαλιφάτο, για να προσθέσει, ότι «Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κανένας δεν αναρωτιόταν “Ποια λύση χρειάζεται για την αντιμετώπιση του Χίτλερ;”».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ – 92 ετών, πλέον – επεσήμανε, ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με τις οποίες ο κόσμος αξίζει να διαπραγματευτεί, αντίθετα με την περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους.

Την απουσία ύπαρξης οιασδήποτε πιθανής διπλωματικής λύσης εκτίμησε και για την περίπτωση της Βορείου Κορέας.

Σε ερώτηση του Sky News, ο Κίσινγκερ αρνήθηκε να αποκαλύψει τον υποψήφιο που ο ίδιος θα προτιμούσε για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Παρά ταύτα, σχολιάζοντας την ιδιαίτερη περίπτωση του αμφιλεγόμενου Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι τυχόν ανάδειξη προέδρου των ΗΠΑ χωρίς απολύτως καμία εμπειρία στη διακυβέρνηση και στον πολιτικό διάλογο θα ήταν πρωτοφανής, ενώ «θα δημιουργούσε πολλές προκλήσεις».

Πάντως, ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως ο Τραμπ δεν θα είναι εκείνος που θα λάβει τελικά το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Κίσινγκερ σχολίασε ότι διαφωνεί με την άρνησή του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του να δηλώσει δημόσια τη στρατηγική θέση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, η οποία επέτρεψε τη δημιουργία εντύπωσης ότι οι Αμερικάνοι υποχωρούν από την περιοχή, όταν στην πραγματικότητα ακόμα διαθέτουν δυνάμεις εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr