Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα επίθεση Ορμπάν κατά της Ελλάδας

Νέα επίθεση Ορμπάν κατά της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, επειδή μια συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

“Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας”, δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία.

Είπε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της.

“Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι επαρκής από μόνη της”, είπε ο Ορμπάν. Η Ουγγαρία ανέγειρε φράκτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ορμπάν επέσεισε επίσης την απειλή ενός βέτο σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Πολωνίας, ενός ισχυρού συμμάχου του στην περιοχή, έπειτα από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να σκεφθεί να εφαρμόσει οιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας, επειδή αυτό θα απαιτούσε ομοφωνία και η Ουγγαρία δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει οποιουδήποτε είδους κυρώσεις σε βάρος της Πολωνίας”, δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Ο Ορμπάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του κυβερνώντος στην Πολωνία κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), σε μια προφανή προσπάθεια ενίσχυσης ενός ανερχόμενου ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα στην κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανικός Τύπος: Η Ισπανία νομιμοποιεί 500.000 μετανάστες «χωρίς χαρτιά»

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr