ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νεκροί αστυνομικοί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός  της επίθεσης αυτοκτονίας που συνοδεύτηκε από πυρά κοντά στο πακιστανικό προξενείο του Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα δηλώσεις πηγών των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κοντά στο πακιστανικό και το ινδικό προξενείο.

“Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν”, δήλωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο προξενείο του Πακιστάν, αλλά “δεν είμαστε βέβαιοι για τον στόχο”.

Η επίθεση πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την πρώτη τετραμερή διάσκεψη ανάμεσα με τη συμμετοχή της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν στο Τζαλαλαμπάντ σε μία προσπάθεια για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν, οι δυνάμεις των οποίων έχουν εξαπολύσει επίθεση σε ολόκληρη τη χώρα από την αρχή του περασμένου έτους, εκμεταλλευόμενες τον τερματισμό της πολεμικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Λίγες δεκάδες μέτρα χωρίζουν τα προξενεία της Ινδίας και του Πακιστάν στο Τζαλαλαμπάντ.

Η Ινδία, ο μεγάλος αντίπαλος του Πακιστάν στην περιοχή, δέχθηκε επιθέσεις στις αρχές του μήνα κατά διπλωματικών και στρατιωτικών της στόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

ΗΠΑ: Προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για 60 ημέρες με «παράθυρο» χρηματοδότησης των Φρουρών της Επανάστασης

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr