Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δωδεκαμελής οικογένεια Αιγυπτίων ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Δωδεκαμελής οικογένεια Αιγυπτίων ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

12 Αιγύπτιοι που είχαν συλληφθεί στα Άδανα στην Τουρκία, κατηγορούμενοι ότι ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, θα εκδοθούν στην Αίγυπτο.

Οι 12 Αιγύπτιοι είναι μια ολόκληρη οικογένεια, μεταξύ τους και τρεις ανήλικοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην δικάσει τους συλληφθέντες αλλά να τους απελάσει στην Αίγυπτο.

Το έδαφος της Τουρκίας είναι το κυρίως πέρασμα για τους ξένους τζιχαντιστές που επιθυμούν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος προερχόμενοι από όλες τις ηπείρου του κόσμου.

Οι σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας είναι σε ένταση, μετά την ανατροπή το 2013 του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου και συμμάχου της Τουρκίας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Μόρσι και Ερντογάν είναι αμφότεροι μεγαλοστελέχη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων ή Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Ερντογάν υπολόγιζε μαζί με τον Μόρσι να ανασυστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και μάλιστα το είχε αναφέρει σε επίσκεψή του στην Αίγυπτο, όταν είχε ισχυριστεί ότι Τούρκοι και Αιγύπτιοι αθροίζουν μαζί μια δύναμη 150.000.000 ανθρώπων.

Τα σχέδια του Ερντογάν ναυάγησαν όταν ο στρατός της Αιγύπτου και οι κοσμικές δυνάμεις της χώρας ανέτρεψαν τους εκλεγμένους ισλαμιστές, που είχαν βαλθεί να στείλουν την Αίγυπτο στον πιο βαθύ μεσαίωνα.

Ποιος αλήθεια λησμονεί τον “νόμο” που ψήφισε το 2012 επί Μόρσι η βουλή της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον οποίο ένας άνδρας επιτρεπόταν να συνουσιαστεί για μια τελευταία φορά με την νεκρή γυναίκα του, εάν το επιθυμούσε.

Ο Μόρσι λοιπόν, ο σύμμαχος του Ερντογάν, και το ισλαμιστικό κόμμα του, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, είχαν φέρει νόμο ο οποίος προέβλεπε ότι σε περίπτωση θανάτου της συζύγου τους, οι Αιγύπτιοι θα έχουν δικαίωμα να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της για 6 ώρες μετά την ώρα θανάτου, ούτως ώστε να την αποχαιρετήσουν σωστά.

Αυτούς τους παρανοϊκούς ανέτρεψε ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος είναι σύμμαχος της Ελλάδας και ούτε θέλει να ακούει, ούτε να βλέπει τον Ερντογάν.

Από αυτούς τους παρανοϊκούς προέρχονται και οι Αιγύπτιοι τζιχαντιστές που σπεύδουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος είτε στη Συρία, είτε στη Χερσόνησο του Σινά.

Στη Συρία και το Ιράκ πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος περίπου 300 – 400 Αιγύπτιοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr