Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τανκς στους δρόμους της Τζακάρτα από τον φόβο των τζιχαντιστών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τέλος των τρομοκρατικών επιθέσεων που το πρωί της Πέμπτης συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 12.00 (ώρα Ελλάδας) η τοπική Αστυνομία, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν δράστες που να διαφεύγουν της σύλληψης και ότι η κατάσταση έχει πλέον τεθεί «υπό έλεγχο».

Σύγχυση επικρατεί ωστόσο αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων και των τρομοκρατών, με δεδομένου ότι ο επίσημος απολογισμός έχει αλλάξει πολλές φορές.

Συνολικά φαίνεται ότι σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι. Ο αρχηγός της ινδονησιακής Αστυνομίας δήλωσε ότι πέντε δράστες, εκ των οποίων ένας ήταν αλλοδαπός, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Τζακάρτα δήλωσε ότι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιθέσεων.

Λίγη ώρα νωρίτερα όμως, νωρίτερα η Αστυνομία είχε αναρτήσει στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook ότι συνολικά υπάρχουν επτά δράστες, εκ των οποίων τρεις έχουν σκοτωθεί και τέσσερις έχουν συλληφθεί.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως η Ινδονησία έχει υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις.

Οι δράστες, ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας, φαίνεται ότι χτύπησαν διάφορα εμπορικά σημεία, με σειρά εκρήξεων και ένοπλων επιθέσεων να σημειώνονται σε μικρό χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης. Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο Σαρίνα, σε μικρή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο, τα γραφεία του ΟΗΕ και διάφορες πρεσβείες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Associated Press ότι είδαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας να πυροδοτούν το φονικό τους φορτίο κοντά σε καταστήματα της αλυσίδας Starbucks και Burger King, στο κέντρο της Τζακάρτα, ενώ ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κοντινού φυλακίου της Αστυνομίας.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πτώματα να κείτονται στο έδαφος ενώ τα συντρίμμια από τις εκρήξεις καπνίζουν.

Ο ινδονήσιος πρόεδρος Γιόκο Γιντόντο καταδίκασε τα χτυπήματα ως τρομοκρατικές ενέργειες και να διατάζει τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλάβουν τους υπαίτιους. Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως η Ινδονησία έχει υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου ABC μεταδίδει ότι ο στρατός κλήθηκε να βοηθήσει στην τήρηση της τάξης, με τανκς να βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr