Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοπλοι “καθάρισαν” οπλαρχηγό της Αλ Κάιντα στη Συρία

Ένοπλοι “καθάρισαν” οπλαρχηγό της Αλ Κάιντα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ανάς Αμπού Ναμπούτ (Anas Abu Nabbut), κορυφαίος οπλαρχηγός του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα, στη Συρία σκοτώθηκε όταν ένοπλοι εφόρμησαν στο γραφείο του στην Μπαλάντ, στην επαρχία Νταράα στη νότια Συρία, και τον γάζωσαν με σφαίρες.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του τον θάνατο του οπλαρχηγού του στη Νταράα, δίχως ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

“Μια ανώνυμη ομάδα ενόπλων σκότωσε τον Ανάς Αμπού Ναμπούτ και στη συνέχεια διέφυγαν από τη Νταράα αφού διέπραξαν το έγκλημά τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μετώπου Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα την Πέμπτη.

Ο συγκεκριμένος οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα ήταν από την Ιορδανία και ήταν γνωστός για τη σύγκρουσή του με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος ηγήθηκε πολλών μαχών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη νότια Συρία τους τελευταίους μήνες.

Διαδικτυακοί δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα κατηγορούν για τη δολοφονία του επιφανούς οπλαρχηγού το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές καμία ένοπλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη φονική επίθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος (πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ) έχει άκρως εχθρικές σχέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα στη Συρία), για το ποια οργάνωση θα είναι η ηγέτιδα δύναμη του παγκόσμιου τζιχαντισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr