Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως “ανθρώπινες ασπίδες” τους αμάχους

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως “ανθρώπινες ασπίδες” τους αμάχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σφυροκοπούν αλύπητα τους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, έγινε γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε στους κατοίκους των πόλεων Μανμπίτζ και Τζαραμπλούς, που βρίσκονται υπό την κατοχή του, δυτικά του Ευφράτη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, να τις εγκαταλείψουν ώστε να αποφύγουν τις πολιορκίες που πλησιάζουν.

Οι πόλεις Μανμπίτζ και Τζαραμπλούς είναι ο επόμενος στόχος των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων χριστιανών.

Οι SDF θέλουν οπωσδήποτε να καταλάβουν αυτές τις δύο πόλεις για να αποκόψουν τον ανεφοδιασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την Τουρκία.

syria_map

Το Σάββατο οι τζιχαντιστές έστησαν δεκάδες σημεία ελέγχου (μπλόκα) στους δρόμους γύρω από τις δύο πόλεις, συλλαμβάνοντας δεκάδες πολίτες που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από αυτές.

“Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εμποδίζουν τους κατοίκους της Μανμπίτζ και της Τζαραμπλούς να φύγουν, επειδή θέλουν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, τόσο απέναντι στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, όσο και στην επικείμενη κουρδική επίθεση”, είπε ένας ντόπιος ακτιβιστής.

Μιλώντας στο ARA News ο Σύρος δημοσιογράφος Χεϊθάμ Μπακάρ είπε ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επέβαλλαν και απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τζαραμπλούς, εκτός από τα μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν έξω από αυτήν.

“Είναι ξεκάθαρο ότι το Ισλαμικό Κράτος κρατά τους κατοίκους ως ανθρώπινες ασπίδες και αυτό είναι έγκλημα πολέμου”, είπε ο Μπακάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr