Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικές πόλεις στο έδαφός της! Η Δύση σιωπά…

Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικές πόλεις στο έδαφός της! Η Δύση σιωπά…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ οι απώλειες μεταξύ των αμάχων Κούρδων αυξάνονται συνεχώς στην κουρδική πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, οι τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν την Κυριακή σε άμαχους τραυματίες κατοίκους της πόλης να την εγκαταλείψουν για να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Τουλάχιστον 20 πολίτες τραυματίστηκαν την Κυριακή σε νέους βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού στην Τσίζρε.

“Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι Αρχές μάς απαγόρευσαν να τους μεταφέρουμε σε άλλη πόλη για νοσηλεία”, δήλωσε στο ARA News ο τοπικός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σεντάντ Τσιζίρι (Sedad Ciziri), ο οποίος βρίσκεται στην πολιορκημένη από τον τουρκικό στρατό Τσίζρε.

Η Τσίζρε είναι μια κυρίως κουρδική πόλη μέσα στην τουρκική επικράτεια. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία του Σιρνάκ.

Η Τσίζρε τελεί υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κατοίκους της και στρατιωτικής πολιορκίας από τις τουρκικές δυνάμεις εδώ και δύο μήνες.

Το τουρκικό πυροβολικό την βομβαρδίζει, χτυπώντας αδιακρίτως θέσεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, που έχουν υψώσει οδοφράγματα, και κατοικίες.

Τουλάχιστον 60 κουρδικής καταγωγής Τούρκοι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τον τουρκικό στρατό και δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η Τουρκία, μια χώρα του ΝΑΤΟ και υποτίθεται σύμμαχος της Δύσης, έχει αποκλείσει μια πόλη της, την πολιορκεί και τη βομβαρδίζει με τανκς και κανόνια και η διεθνής κοινότητα σιωπά σαν να μην τρέχει τίποτα.

Εκτός από την Τσίζρε, ο τουρκικός στρατός χτυπά και άλλες κυρίως κουρδικές πόλεις και χωριά στις επαρχίες του Σιρνάκ και του Ντιγιάρμπακιρ.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι η πολεμική της επιχείριση στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν στρέφεται ενάντια μόνο στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ωστόσο, οι μαζικές εκτοπίσεις πληθυσμών και οι εκατοντάδες νεκροί άμαχοι πολίτες φανερώνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε εσωτερικό πόλεμο.

Λέμε εσωτερικό πόλεμο και όχι εμφύλιο, επειδή οι Κούρδοι Τούρκοι πολίτες δεν είναι Τούρκοι στο έθνος.

“Υπό το πρόσχημα ότι μάχεται ενάντια στα μέλη του PKK, η τουρκική κυβέρνηση βομβαρδίζει υποδομές και κατοικημένες περιοχές στο Σιρνάκ και στο Ντιγιάρμπακιρ”, δήλωσε ο Χοσχίν Εμπντουλάχ (Hoshin Ebdullah), Κούρδος δικηγόρος και ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο άμαχος πληθυσμός στις κουρδικές περιοχές υποφέρει εξαιτίας της πολεμικής επιχείρισης από ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, ενώ οι Αρχές συχνά κόβουν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα στις πολιορκημένες περιοχές.

“Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία”, είπε ο Εμπντουλάχ μιλώντας στο ARA News.

“Περισσότεροι από 100.000 Κούρδοι (Τούρκοι πολίτες) έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ χιλιάδες άλλοι είναι πολιορκημένοι στις πόλεις και στα χωριά τους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr