Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καντίροφ έβαλε στο… στόχαστρο τους αντιπάλους του Πούτιν! (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φρίκη για τους «αηδιαστικές» δολοφονικές απειλές που εξαπέλυσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ εναντίον του Μιχαήλ Κασιάνοφ, μια φυσιογνωμία της ρωσικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως αισθάνεται ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία και κάλεσε τις αρχές να αντιδράσουν αμέσως.

Ο Καντίροφ, ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προκάλεσε φόβο στους επικριτές του Κρεμλίνου χθες δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κασιάνοφ στο σταυρόνημα ενός ελεύθερου σκοπευτή.

«Ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Ρωσία (Βιγκάουντας) Ουσάκας θεωρεί πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Καντίροφ προς τη ρωσική πολιτική αντιπολίτευση και την κοινωνία των πολιτών είναι απαράδεκτες σε ένα δημοκρατικό κράτος», ανέφερε σε δήλωσή της η αποστολή της Ε.Ε. στη Μόσχα έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Ουσάκας και ο Κασιάνοφ.

Το βίντεο που ανάρτησε ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθεί την όλο και πιο επιθετική ρητορική του Καντίροφ έναντι της φιλελεύθερης ρωσικής αντιπολίτευσης. Για τον πρώην αντάρτη Καντίροφ, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αξίζουν να δικαστούν για δολιοφθορά.

Ο Κασιάνοφ, πρώην πρωθυπουργός του Πούτιν (2000-2004), νυν πολιτικός του αντίπαλος, με δηλώσεις του τόνισε πως θεωρεί το βίντεο αυτό υποκίνηση στη δολοφονία του και εξέφρασε την ελπίδα ο Ρώσος πρόεδρος να πάρει θέση ενάντια στον Καντίροφ. Χθες, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως δεν έχει δει το βίντεο, αλλά θα το παρακολουθήσει.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν συμπληρωθεί η επέτειος της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, ενός από τους ηγέτες της ρωσικής αντιπολίτευσης, που δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στην πλάτη ενώ βάδιζε σε μια γέφυρα, σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, την 27η Φεβρουαρίου 2015.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν κατηγορήσει μια ομάδα Τσετσένων για τη δολοφονία του Νεμτσόφ. Ο Καντίροφ είχε επαινέσει ένα από τα μέλη της ομάδας για τον πατριωτισμό του μετά την δολοφονία. Οικείοι και σύμμαχοι του Νεμτσόφ καταγγέλλουν πως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας δεν έχει συλληφθεί και ότι οι αρχές προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση. Ζητούν να ανακριθεί ο Καντίροφ.

Ο 39χρονος Τσετσένος πρόεδρος απορρίπτει και χαρακτηρίζει ανοησίες τις υπόνοιες πως ενέχεται στη δολοφονία του Νεμτσόφ. «Η ενέργεια του Καντίροφ αποτελεί υποκίνηση στη δολοφονία πολιτικού ηγέτη ή ηγέτη οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε ο Κασιάνοφ, πρόεδρος του κόμματος PARNAS της αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας. «Πρόκειται σαφώς για ποινικό αδίκημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως επισήμανε, οι δικηγόροι του «πιθανόν» θα επικοινωνήσουν με την αστυνομία για ζητήσουν να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Καντίροφ, ενώ ο ηγέτης του PARNAS κατήγγειλε πως δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Πούτιν διεξάγουν τα τελευταία δύο χρόνια μια ανελέητη εκστρατεία ενάντια στην αντιπολίτευση, προβαίνοντας σε απειλές και κάνοντας ακόμη και δηλητηριασμούς.

Στο επίμαχο βίντεο, ο 58χρονος Κασιάνοφ εικονίζεται στο Στρασβούργο, όπου ο Καντίροφ έγραψε ότι Κασιάνοφ ταξίδεψε για να συγκεντρώσει χρήματα για την ρωσική αντιπολίτευση.

Τον περασμένο μήνα, ο Κασιάνοφ μίλησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και κάλεσε τα κράτη μέλη της να συντάξουν μια έκθεση για την δολοφονία του Νεμτσόφ. Μέλη της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης συχνά κατηγορούνται ότι κατευθύνονται και χρηματοδοτούνται από την Δύση, κατηγορία που διαψεύδουν. «Όποιος δεν το έχει καταλάβει, θα το καταλάβει», έγραψε ο Καντίροφ.

Στο σταυρόνημα του ελεύθερου σκοπευτή εικονίζεται εξάλλου στο ίδιο βίντεο και ο 34χρονος Βλάντιμιρ Κάρα-Μούρζα, στενός φίλος του Νεμτσόφ και ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, ο οποίος υποστηρίζει πως κάποιος προσπάθησε να τον σκοτώσει δηλητηριάζοντας τον πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr