Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Der Spiegel: Ρώσοι χάκερ χτύπησαν τη Γερμανική βουλή

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο ασφάλειας, μεταδίδει ότι η επίθεση πέρυσι στο διακομιστή και στον κεντρικό υπολογιστή του γερμανικού κοινοβουλίου έγινε από στρατιωτική μυστική υπηρεσία της Ρωσίας.

Επίσημη διαβεβαίωση δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει διότι καμιά υπηρεσία του κοινοβουλίου δεν έχει ανακριτική αρμοδιότητα. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας στην Πληροφορική δεν θέλησε να κάνει καμιά εκτίμηση. Την ίδια στάση κράτησε και η Γενική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Ωστόσο η είδηση δεν ξαφνιάζει. Τον Μάιο του 2015 τεχνικοί υπάλληλοι της βουλής ανακάλυψαν ότι ορισμένοι διακομιστές της διοίκησης μολύνθηκαν με ιούς. Τον Αύγουστο μάλιστα ολόκληρο το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Στο μεταξύ, το σύστημα έχει μολυνθεί από χάκερ σε τέτοιο βαθμό που για να ξεπεραστεί το πρόβλημα θα πρέπει να γίνει ολική επανεκκίνηση. Πληροφορίες για το εάν υπήρξε διαρροή στοιχείων και σε τί βαθμό δεν υπάρχουν.

Εκείνο που επίσης κυκλοφορεί είναι ότι οι επιτιθέμενοι δεν ήταν ερασιτέχνες, αλλά επαγγελματίες χάκερ ξένης μυστικής υπηρεσίας. Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, πρόεδρος της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, υπεύθυνος για την αντικατασκοπεία, εξέφρασε παρόμοιους φόβους ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ από την πλευρά του επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ αναλυτές της εταιρείας ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών Kaspersky Lab βρήκαν ενδείξεις ότι η επίθεση με ιούς είχε προγραμματιστεί σε ρωσική γλώσσα. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ταιριάζει στην εικόνα ότι η Γερμανία βρίσκεται όλο και πιο έντονα στο στόχαστρο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Ταιριάζει στην υβριδική στρατηγική της χώρας», λέει ο Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, εμπειρογνώμων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΚΟ των Χριστιανικών κομμάτων. Η έννοια «υβριδική στρατηγική» χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στην ουκρανική κρίση και περιγράφει την προάσπιση των ρωσικών συμφερόντων με ένα μείγμα πολιτικής αποτελούμενο από στρατιωτικά μέσα, συγκεκαλυμμένη στήριξη των ένοπλων ομάδων και μιντιακή καμπάνια για τους ρωσώφωνους στην Ανατολική Ουκρανία.

Τελευταία και σε χώρες της Ευρώπης εφαρμόζεται αυτή η στρατηγική. «Είναι προφανώς προς το συμφέρον της Ρωσίας να αποσταθεροποιεί την ΕΕ», εκφράζει το φόβο ο Τζεμ ΄Εζντεμιρ, επικεφαλής των Πρασίνων.

Η υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού ρωσικής καταγωγής που υποτίθεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο Άραβες άνδρες δίνει νέες διαστάσεις σε αυτόν τον πόλεμο ρωσικών συμφερόντων. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία από πολύ νωρίς εντόπισε ότι ο βιασμός δεν έγινε ποτέ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και τα ρωσικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τις γερμανικές αρχές για συγκάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr