ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να εισβάλει στη Συρία – Είναι “ιδέα” των ΗΠΑ, λέει…

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να εισβάλει στη Συρία – Είναι “ιδέα” των ΗΠΑ, λέει…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την προσφορά της Σαουδική Αραβίας να αναπτυχθούν σαουδοαραβικές ειδικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, σε μια πιθανή συμμαχική πολεμική επιχείριση στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας τη Δευτέρα.

Ο Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ο Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ μάλιστα φρόντισε να υπογραμμίσει ότι αν και μια τέτοια επιχείριση θα είναι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία θα έχει ηγετικό ρόλο.

Οι Σαουδάραβες, γνωστοί άχρηστοι πολεμιστές, που έχουν καθηλωθεί στην Υεμένη και τους πετσοκόβουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, προσλαμβάνουν ξένους μισθοφόρους για τους πολέμους τους.

Οπότε ακούγεται τουλάχιστον ως ανέκδοτο ότι ειδικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας θα εισβάλουν στη Συρία και ότι μάλιστα ο πιο άχρηστος στρατός του κόσμου, ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας, θα έχει και ηγετικό ρόλο σε μια συμμαχική εισβολή υπό τις ΗΠΑ.

Βεβαίως, τέτοιες αστείες δηλώσεις αποσκοπούν κυρίως σε εσωτερική κατανάλωση στο αποχαυνωμένο σαουδοαραβικό πόπολο, αλλά επειδή μεταδίδονται και σε διεθνή τηλεγραφήματα δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες, λες και οι Σαουδάραβες αποτελούν κάποια σοβαρή… πολεμική μηχανή.

“Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πολύ υποστηρικτική και θετική στην προθυμία του βασιλείου να παράσχει ειδικές δυνάμεις στην επιχείρηση στη Συρία, θα πρέπει ο Διεθνής Συνασπισμός να λάβει μια απόφαση να το πράξει”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

“Λοιπόν, το Βασίλειο θα λάβει μέρος”, είπε. “Η υποστήριξη ήλθε από τον Λευκό Οίκο, ήρθε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ήταν φυσικό και ο υπουργός Κέρι να υποστηρίξει μια τέτοια απόφαση”.

Ο Τζουμπέιρ είπε ότι η ιδέα για μια πιθανή επίγεια επιχείριση στη Συρία προήλθε από την Ουάσιγκτον, και είπε ότι τα 65 μέλη της συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αναμένουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ηγηθούν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη στείλει ειδικές τους δυνάμεις και συνεργάζονται με τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία.

Τώρα βεβαίως μαθαίνουμε, από τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, ότι ετοιμάζεται και εισβολή.

Ο Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ δεν δίστασε να μιλήσει και εκ μέρους των 65 μελών του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ας του πει επιτέλους κάποιος του ρόμπα ότι μπορεί να μιλά εκ μέρους του μεσαιωνικού του βασιλείου, όχι όμως και εκ μέρους της Ελλάδας, που είναι ένα από τα 65 μέλη της συμμαχίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία ότι εάν εισβάλουν στη Συρία θα φύγουν μέσα σε φέρετρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

ΗΠΑ: Προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για 60 ημέρες με «παράθυρο» χρηματοδότησης των Φρουρών της Επανάστασης

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr