Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: Μπαράζ συλλήψεων για μέλη της Αλ Κάιντα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Πακιστάν συνέλαβε 97 μέλη της αλ Κάιντα και της οργάνωσης Λάσκαρ-ι-Τζανγκβί, συμπεριλαμβανομένων και τριών διοικητών.

Οι συλλήψεις έγιναν στη νότια παραλιακή πόλη του Καράτσι και απέτρεψαν σχεδιασμένη επίθεση, με σκοπό την απελευθέρωση του δολοφόνου του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ από τη φυλακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Ο Λετζ Ναΐμ Μποκαρί, ο Σάμπιρ Καν, όπως και ο Φαρούκ Μπατί (υποδιοικητής της αλ-Κάιντα στην ινδική υποήπειρο -AQIS) συνελήφθησαν από τις πακιστανικές δυνάμεις σε πρόσφατες επιδρομές, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Άσιμ Μπάτζουα.

Οι 97 συλληφθέντες είχαν συμμετοχή σε πολλαπλές επιθέσεις κατά πακιστανικών αεροπορικών βάσεων, ενός κεντρικού αεροδρομίου, αλλά και αστυνομικών σταθμών, τόνισε ο Μπάτζουα. Μερικοί από τους συλληφθέντες συμπεριλαμβανομένου του Μποκαρί προετοίμαζαν επίθεση στην κεντρική φυλακή Χαϊντεραμπάτ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πακιστανού υποστράτηγου.

Ο Χαλίντ Ομάρ Σέιχ που είχε απαγάγει και στη συνέχεια δολοφονήσει τον Ντάνιελ Περλ δημοσιογράφο της εφημερίδας The Wall Street Journal, το 2002, είναι κρατούμενος στην αναφερόμενη φυλακή και σκόπευαν να τον ελευθερώσουν στη διάρκεια επιδρομής, είπε ο Μπάτζουα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

«Επίσημη απάντηση» του Ιράν στο σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ με ιρανικούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου

Το Ισραήλ ήταν έτοιμο να σκοτώσει Αραγτσί και Καλιμπάφ αλλά οι ΗΠΑ το σταμάτησαν

«Σε πλήρη ισχύ»: Ο Νετανιάχου διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τερματισμού του πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr