Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία έστειλε αεροπλάνα στην Τουρκία, στο Ιντσιρλίκ

Η Σαουδική Αραβία έστειλε αεροπλάνα στην Τουρκία, στο Ιντσιρλίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση της Τουρκίας Ιντσιρλίκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, επιβεβαίωσε αργά το Σάββατο στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya Σαουδάραβας ανώτερος αξιωματικός.

Το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως η Σαουδική Αραβία θα αναπτύξει αεροσκάφη της σε τουρκική βάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο χώρες να εισβάλουν στη Συρία υποτίθεται για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Λίγο αργότερα ωστόσο, η Σαουδική Αραβία δεν έκρυψε ότι στόχος της θα είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ.

Είναι ποτέ δυνατόν Τουρκία και Σαουδική Αραβία, οι ίδιες που δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, τώρα να το πολεμήσουν;

“Σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία για να συμμετάσχουν στην αεροπορική εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Ταξίαρχος Αχμέντ Ασίρι, σύμφωνα με το Al Arabiya, σημειώνοντας πως ο αριθμός των αεροσκαφών που θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία θα εξαρτηθεί από τους “στόχους που θα θέσει ο συνασπισμός”.

Μας δουλεύουν κιόλας παγκοσμίως, ποιοι; Οι Σαουδάραβες και οι Τούρκοι, που αθροιστικά το IQ ραδικιού παίζεται εάν το συμπληρώνουν.

Παράλληλα ο Σαουδάραβας αξιωματικός τόνισε πως η δύναμη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δεν περιλαμβάνει χερσαία στρατεύματα.

“Η ανάπτυξη σαουδαραβικών πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία δεν είναι μέρος καμίας διμερούς συμφωνίας, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην τρομοκρατία του διεθνούς συνασπισμού”, υπογράμμισε ο Ασίρι.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία αν και συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν το έχουν βομβαρδίσει ούτε μια φορά. Η Τουρκία έχει προτεραιότητά της να σκοτώνει Κούρδους, η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει τους σιίτες την Υεμένη, διότι και στην Υεμένη υπάρχει Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν το έχει πειράξει.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν δική τους ατζέντα για τη Μέση Ανατολή. Και χρησιμοποιούν όλες τις ανατολίτικες κουτοπονηριές για να την υλοποιήσουν. Με επίπεδο διπλωματίας κάτι μεταξύ μαφίας και παιδικής χαράς, Τούρκοι και Σαουδάραβες αραδιάζουν τερατώδη ψέμματα, νομίζοντας κιόλας ότι είναι έξυπνοι και κοροϊδεύουν, ενώ τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους παρακολουθούν στενά Αμερικανοί και Ρώσοι…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr