Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί καθίζουν το ευρώ στο εδώλιο – Αρχίζει δίκη στην Καρλσρούη

Οι Γερμανοί καθίζουν το ευρώ στο εδώλιο – Αρχίζει δίκη στην Καρλσρούη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ευρύτατο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ που σκοπό είχε και έχει να προστατέψει το κοινό νόμισμα, το ευρώ, επανέρχεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στο μικροσκόπιο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη στο πλαίσιο σχετικής προσφυγής.

Για τους προσφεύγοντες η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ζήτημα αρχής. Ο πολιτικός των γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Πέτερ Γκαουβάιλερ, η σοσιαλδημοκράτισσα πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χέρτα Ντόιμπλε-Γκμέλιν, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Αριστεράς και ο σύλλογος «Περισσότερη Δημοκρατία» είχαν προσφύγει προ λίγων ετών στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη εναντίον του προγράμματος της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων, το γνωστό ως OMT. Οι προσφεύγοντες, που πλαισιώνονται και από 12.000 ακόμη άτομα, θεωρούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα άκρως επικίνδυνο για τη συνοχή της ευρωζώνης.

Το επίμαχο πρόγραμμα συνιστά κατ’ ουσίαν υλοποίηση της υπόσχεσης που είχε δώσει το 2012 ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δεσμεύθηκε τότε να κάνει ο,τιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να σώσει το ευρώ. Το κοινό νόμισμα είχε γίνει παλαιότερα στόχος κερδοσκοπικών hedge funds. Η φράση του Μάριο Ντράγκι λειτούργησε κατευναστικά στις κεφαλαιαγορές. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν αρκούνταν σε μια γενικόλογη δήλωση. Ως εκ τούτου, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το διευθυντήριο της ΕΚΤ «έφερε στη ζωή» το πρόγραμμα που προέβλεπε -σε περίπτωση ανάγκης- απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων απ%C

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Berliner Zeitung: Ο Βαρουφάκης μηνύει τη Γερμανία για παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr