Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό δικαστική έρευνα ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση

Υπό δικαστική έρευνα ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Νικολά Σαρκοζί,

Υπό δικαστική έρευνα τέθηκε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού με δελτίο Τύπου.

Η έρευνα αφορά τις υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ο πρώην επικεφαλής του γαλλικού Κράτους (2007- 2012), που δεν κρύβει τις προθέσεις του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρικές εκλογές του 2017, κατέθετε καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα του Παρισιού προτού του κοινοποιηθεί ότι τελεί υπό δικαστική έρευνα για «πιθανή παράνομη χρηματοδότηση μιας προεκλογικής εκστρατείας υποψηφίου, οι δαπάνες της οποίας υπερέβησαν το νόμιμο όριο που προβλέπεται».

Ο 61χρονος Σαρκοζί κινδυνεύει να οδηγηθεί σε δίκη αν και απόφαση αυτή των Αρχών δεν ισοδυναμεί αυτόματα με την απαγγελία κατηγοριών.

Εντούτοις οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι ο ηγέτης του κόμματος “Οι Ρεπουμπλικάνοι” ενδέχεται να εγκλωβιστεί σε πολύμηνες νομικές διαδικασίες που πιθανόν θα υψώσουν προσκόμματα στην πρόθεσή του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου στην κεντροδεξιά παράταξη ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου χρόνου.

Ο Νικολά Σαρκοζί «τέθηκε υπό το καθεστώς του επικουρούμενου μάρτυρα», ένα ενδιάμεσο καθεστώς μεταξύ του απλού μάρτυρα και του κατηγορούμενου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr