Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεν. Γραμματέας του “σοβιετικού ΝΑΤΟ”, του ΟΣΣΑ, προειδοποιεί Τουρκία και Σ. Αραβία

Ο Γεν. Γραμματέας του “σοβιετικού ΝΑΤΟ”, του ΟΣΣΑ, προειδοποιεί Τουρκία και Σ. Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), δηλαδή της συμμαχίας των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών (όχι όλων), κάτι σαν το αντίπαλον δέος του ΝΑΤΟ, με δήλωσή του την Τρίτη προειδοποίησε ότι οι σχεδιασμοί της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας να αναπτύξουν στρατεύματα (σ.σ. δηλ. να εισβάλουν) στη Συρία, θα μπορούσε να κλιμακώσει την ένταση στην ταλανιζόμενη από τον τζιχάντ αραβική χώρα και θα είχε ως αποτέλεσμα απευθείας πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ κρατών της Μέσης Ανατολής.

Ο Νικολάι Μπορντιούζα (Nikolay Bordyuzha) είπε ότι “οι μαζικοί βομβαρδισμοί της συριακής επικράτειας από την Τουρκία, τα σχέδια Άγκυρας και Ριάντ να ξεκινήσουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, ίσως να αναβαθμίσουν τη συριακή κρίση σε ένα νέο, επικίνδυνο επίπεδο – σε μια απευθείας αναμέτρηση μεταξύ των χωρών της περιοχής”.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία λένε ότι δεν πρόκειται να εισβάλουν στη Συρία δίχως να είναι υπό την ηγεσία και την απόφαση των ΗΠΑ.

Ωστόσο, επειδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγάλη αδυναμία στις προβοκάτσιες, ανεξάρτητα εάν του “βγαίνουν” ή όχι, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε τον λόγο τους σοβαρά, ότι θα τον τηρήσουν. Μπορούν να προκαλέσουν την οποιαδήποτε αφορμή για να εισβάλουν στη Συρία, δίχως καμία άδεια, πρωτοβουλία ή εντολή των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας έχει απαντήσει από την πρώτη στιγμή, που Άγκυρα και Ριάντ είπαν δημόσια το σχέδιό τους, την επιθυμία τους, ότι εάν τολμήσουν Τούρκοι και Σαουδάραβες να μπουν στη χώρα του θα φύγουν μέσα σε φέρετρα.

Από τις 13 Φεβρουαρίου, το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά τις κουρδικές θέσεις του κουρδικού YPG στη βόρεια Συρία. Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην Αλ Κάιντα.

Δεν έχει σημασία εάν το τουρκικό πυροβολικό, εντελώς άχρηστο όπως έχει αποδειχθεί, δεν βρίσκει τους στόχους του και οι Κούρδοι συνεχίζουν αήττητοι τη νικηφόρα προέλασή τους.

Η Τουρκία βομβαρδίζει το έδαφος μιας ξένης χώρας παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, οι Κούρδοι και οι δημοκρατικοί Άραβες σύμμαχοί τους, που έχουν από κοινού συστήσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν την υποστήριξη της άκρως αποτελεσματικής ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, που έχει προκαλέσει μεγάλες απώλειες αλλά και τρόμο στους φιλότουρκους τζιχαντιστές που βρίσκονται στη βορειοδυτική Συρία.

Ο ΟΣΣΑ, δηλαδή ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με τις νέες καταμετρήσεις του πολέμου στη Συρία, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 ως εμφύλιος και έχει πλέον μεταλλαχτεί σε “τζιχάντ” (ιερός πόλεμος), 470.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στρατιώτες, στασιαστές, αντάρτες, τζιχαντιστές και άμαχοι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.900.000 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr