Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξέφυγε” η Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει τη βάση στο Ιντσιρλίκ

“Ξέφυγε” η Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει τη βάση στο Ιντσιρλίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνει η Τουρκία τις απειλές της κατά των ΗΠΑ με στόχο να πιέσει την Ουάσινγκτον να χαρακτηρίσει τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Μπουγκιούν ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Σερέφ Μαλκότς, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει την βάση του Ιντσιρλίκ, την πιο σημαντική βάση των Αμερικάνων στην Τουρκία και την πιο κομβική για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

“Αν οι ΗΠΑ δεν χαρακτηρίσουν τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες, τότε μπορεί να κλείσουμε την βάση του Ιντσιρλίκ” σημείωσε με νόημα ο κ.Μαλκότς συμπληρώνοντας ότι “αν οι Αμερικάνοι είναι φίλοι και σύμμαχοι με την Τουρκία τότε θα τους χαρακτηρίσουν τρομοκράτες. Αν δεν το κάνουν σημαίνει ότι αποδέχονται τις (τρομοκρατικές) πράξεις τους”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, που καλεί την Τουρκία να ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία κατά των Κούρδων.

“Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η επίθεση της Τετάρτης έπρεπε να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε ό,τι αφορά την πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη Συρία. Οι σύμμαχοί μας πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και να κρατήσουν αποστάσεις από τους τρομοκράτες, αλλιώς η Τουρκία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προστατέψει τα συμφέροντά της” σημειώνει η τουρκική εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο “Να ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις (στην Συρία) τώρα”.

Στο ίδιο άρθρο εκτοξεύονται απειλές τόσο προς την Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ σε περίπτωση που σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr