Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

10 Σαουδάραβες στρατηγοί εκλιπαρούν να μην εισβάλει η χώρα τους στη Συρία

10 Σαουδάραβες στρατηγοί εκλιπαρούν να μην εισβάλει η χώρα τους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δέκα κορυφαίοι Σαουδάραβες στρατηγοί έστειλαν επιστολή στον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μουχάμαντ Μπιν Ναγιέφ, στον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στον υπουργό Εσωτερικών του βασιλείου, με την οποία παρακαλούν τον Διάδοχο να μην εισβάλει η χώρα τους στη Συρία.

Στην επιστολή τους, που αποκαλύπτει το ShiiteNews, οι στρατηγοί παρακαλούν τον Διάδοχο να εγκαταλειφθεί κάθε σχεδιασμός για πιθανή εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία όσο ο στρατός του βασιλείου κάνει πόλεμο στην Υεμένη, τον οποίο αδυνατεί να κερδίσει.

“Εμείς, οι στρατιωτικοί ειδήμονες του Σαουδαραβικού Βασιλικού Στρατού, με ακλόνητη την αφοσίωσή μας στην Πίστη, στον Βασιλιά και την πατρίδα, με την παρούσα δηλώνουμε ότι όλοι οι στρατιωτικοί μας στόχοι που είχαν τεθεί με την επιχείριση Αποφασιστική Καταιγίδα δεν έχουν εκπληρωθεί λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας των δυνάμεών μας και της πολύπλοκης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή”.

Σε αντίθεση με την εμπρηστική ρητορική του εκπροσώπου του σαουδαραβικού στρατού, στρατηγού Αχμέντ Αλ Ασίρι, που αναφέρθηκε σε άμεση και αμετάκλητη απόφαση να σταλούν σαουδαραβικές δυνάμεις στη Συρία, οι υπογράφοντες την επιστολή Σαουδάραβες στρατηγοί ισχυρίζονται ότι πιθανή εμπλοκή της χώρας τους στη συριακή κρίση θα απειλήσει σίγουρα την εθνική ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας και θα οδηγήσει σε μοιραίες συνέπειες για την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα.

Οι υπογράφοντες καλούν τον Διάδοχο του Θρόνου να αναθεωρήσει τα υποτιθέμενα σχέδια για αποστολή Σαουδικών δυνάμεων στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr