Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν διέγραψε τον Γκιουλ από συνιδρυτή του AKP

Ο Ερντογάν διέγραψε τον Γκιουλ από συνιδρυτή του AKP
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το 2001 ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ίδρυσε μαζί με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που κυβερνά την γειτονική χώρα από το 2002.

Όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το όνομα του Αμπντουλάχ Γκιουλ, που υπηρέτησε την χώρα του ως πρόεδρος (2007 – 2014), ως πρωθυπουργός (2002 – 2003) και ως υπουργός Εξωτερικών (2003 – 2007), διεγράφη από τον κατάλογο των ιδρυτών του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο.

Εκτός από τον Γκιούλ διεγράφη επίσης από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς καθώς και τα επίσης ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, Νουρ Ντογκάν Τοπάλογλου και η Γιασμίν Κουρμάλ.

Ο Γιασάρ Γιακίς θεωρείται έμπιστος του Αμπντουλάχ Γκιουλ και καλός γνώστης σε θέματα που αφορούν την Μέση Ανατολή, καθώς εκτός από υπουργός Εξωτερικών, έχει επίσης υπηρετήσει ως πρέσβης της χώρας του στη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Συρία.

Η εφημερίδα Zaman αναφέρει ότι τα ιδρυτικά στελέχη του ΑΚΡ διεγράφησαν μετά από την έντονη κριτική που άσκησαν στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο ίδιο το κόμμα για λανθασμένους χειρισμούς στην άσκηση της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr