Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κύπριοι ψάχνουν ακόμη το δίκιο τους για τη Λαϊκή Τράπεζα…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο αρχείο μπήκαν οι καταγγελίες περί διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν τη Λαϊκή Τράπεζα και τα στελέχη της, κατά την περίοδο 2006-2011. Σύμφωνα με την απόφαση των Ελληνικών Αρχών, δεν προέκυψαν ενδείξεις περί διάπραξης πιθανών αδικημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG, βασικού μετόχου της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, τα θέματα που εξετάσθηκαν καλύπτουν σχεδόν όλη τη δραστηριότητα της τράπεζας εκείνη την περίοδο και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, όλες τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις, την αγορά και διακράτηση ελληνικών ομολόγων και την έκδοση αξιογράφων κεφαλαίου. Σύμφωνα με τη MIG, για όλα τα παραπάνω θέματα η αρμόδια εισαγγελεύς απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις πιθανών ποινικών αδικημάτων.

Η Νομική Υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησαν να τύχουν πλήρους ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, έτσι ώστε να πληροφορηθούν επίσημα και λεπτομερώς ως προς την όποια έκβαση εισαγγελικής εξέτασης για θέματα που σχετίζονται με τις διερευνώμενες υποθέσεις για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Σε επίσημη ανακοίνωση, μετά από τη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου, αναφέρεται ότι υπό το φως της πλήρους ενημέρωσης η Νομική Υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, θα προβούν σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, «που ενδεχομένως απαιτούνται, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε επηρεασμός των συνεχιζόμενων ανακρίσεων στη Κύπρο και στην Ελλάδα, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr