Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάμπριελ: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πνιγεί στους πρόσφυγες

Γκάμπριελ: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πνιγεί στους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εκπομπή «Maybrit Illner» του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πνιγεί στους πρόσφυγες.

Σε περίπτωση που ανατολικοευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορά τους τότε θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με ποσοστώσεις στην κατανομή προσφύγων», είπε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών κατηγορώντας τις περισσότερες χώρες μέλη για απουσία αλληλεγγύης: «Από τις 28 χώρες μέλη, οι 23 δεν δέχονται πρόσφυγες», είπε ο Ζ. Γκάμπριελ. «Είναι διαστρέβλωση να υποστηρίζεται ότι η Γερμανία παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Στην πραγματικότητα είναι οι 25 χώρες-μέλη της ΕΕ που το παραβιάζουν».

Ο αντικαγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα του για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας αναφορικά με τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τουλάχιστον η «συμμαχία των προθύμων» θα βοηθήσει στη διαχείριση της κρίσης. Και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί 10.000 πρόσφυγες. Όμοια θα πράξει και η Σουηδία, όπως και άλλες χώρες, είπε ο Ζ. Γκάμπριελ.

Ο αντικαγκελάριος επιτέθηκε τέλος στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παρά την προσφυγική κρίση επιμένει σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. «Με τον τρόπο αυτό ο Β. Σόιμπλε στέκεται εμπόδιο σε απαραίτητες επενδύσεις στην ενσωμάτωση των προσφύγων», υπογράμμισε ο Ζ. Γκάμπριελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr