Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Γαλλία διώκουν επίσημα (επιτέλους) τις θεωρίες συνομωσίας

Στη Γαλλία διώκουν επίσημα (επιτέλους) τις θεωρίες συνομωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Γαλλία αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα μια εκστρατεία με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των θεωριών συνωμοσίας και την αξία του ορθολογισμού και της γνώσης, απέναντι στη μετάθεση της προσωπικής ευθύνης σε τρίτους κι αόρατες δυνάμεις και συμφέροντα που κατευθύνουν, υποτίθεται, τον κόσμο. Όλα τα Υπουργεία, όπως αναφέρει το liberal.gr, καθώς και φορείς της κοινωνίας πολιτών συμμετέχουν.

“Το σχολείο είναι εδώ για να υπενθυμίζει τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ της επιστημονικής γνώσης και της δήθεν αποκάλυψης της αλήθειας, το σχολείο είναι εδώ για να μάθει τη θεμελιώδη διάκριση μεταξύ του αληθινού και του προσφυώς πιθανολογούμενου” δήλωσε με έμφαση η  Υπουργός Παιδείας  Najat Vallaud-Belkacem.

Προφανώς, οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών ρέπουν κατά καιρούς προς την συνομωσιολογία, είτε επειδή επηρεάζονται από τα ΜΜΕ είτε επειδή αφήνονται στην ευαρέσκεια που προκαλούν διάφορες ιστορίες ή λαϊκοί μύθοι.

Εκτός αυτού, θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικοί τους θεσμοί υπάρχουν για να υπηρετούν πρωτίστως την λογική και μετά την δημιουργικότητα της φαντασίας και γι αυτό το λόγο είναι ένα καλό εργαλείο στο να μετριάσουν την τάση για δημιουργία φανταστικών εχθρών.

Στη Γαλλία πήραν τα μέτρα τους έστω και αργά απέναντι σε φανταστικά σενάρια διαφόρων “ψεκασμένων” που βοήθησαν έμμεσα μια Λεπέν να βρεθεί στα πρόθυρα της εξουσίας και καλό θα είναι να γίνει άμεσα σε όλη την Ευρώπη το ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζάκυνθος: Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τον Ανδρέα Κάλβο – Μεγάλο πλήθος Ζακυνθινών

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Γερμανία: Ύποπτοι για «ακροδεξιό εξτρεμισμό» περισσότεροι από 400 αστυνομικοί

Γερμανία: Ξανά στο 20% το ακροδεξιό κόμμα AfD

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr