Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το χωριό του Ιράν που έχουν εκτελεστεί όλοι οι άνδρες

Αυτό είναι το χωριό του Ιράν που έχουν εκτελεστεί όλοι οι άνδρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν,

Το έγκλημα, εφόσον υφίσταται, βαρύ. Η τιμωρία, ωστόσο, αμφιλεγόμενη. Ποιο είναι το ιδιαίτερο στοιχείο; Το απόλυτο. Το χωριό Σιστάν στο Ιράν, κατέχει ένα – τραγικό – αλλά σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακό ρεκόρ. Είναι το μοναδικό χωριό στον κόσμο, το οποίο δεν διαθέτει αντρικό πληθυσμό. Ο λόγος; Όλοι οι άνδρες, κυριολεκτικά, έχουν καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και έχουν εκτελεστεί, όπως προβλέπεται από τους νόμους της χώρας.

Την εκτέλεση όλων των ανδρών τουν χωριού, επιβεβαιώνουν στις εκθέσεις τους οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή. «Έχουμε ένα χωριό στην επαρχία του Βαλουχιστάν, στο Ιράν, ονόματι Σιστάν, στο οποίο έχουν εκτελεστεί όλοι οι άνδρες», δήλωσε η Σαχιντόνκτ Μολαβέρντι, αντιπρόεδρος των δικαιωμάτων για τη γυναίκα και την οικογένεια. «Σήμερα τα παιδιά τους έχουν ενταχθεί στις συμμορίες ναρκωτικών, είτε για να εκδικηθούν το θάνατο των γονιών τους, είτε γιατί χρειάζονται χρήματα για να ζήσουν», πρόσθεσε.

Είναι άγνωστο το πότο εκτελέστηκαν όλοι αυτοί οι άνδρες, ή αν οι εκτελέσεις έγιναν μία προς μία ή όλες μαζί. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι πρόθυμες να βοηθήσουν αυτές τις οικογένειες και να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Όπως έγινε γνωστό, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν με την κατηγορία του εμπόρου ναρκωτικών. «Το 2015, ο αριθμός των εκτελεσθέντων ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί», τόνισε η κυρία Μολαβέρντι, σημειώνοντας πως το 74% των εκτελέσεων στη χώρα αφορά εμπόρους ναρκωτικών και ιδιαίτερα μέλη του κυκλώματος που διακινεί όπιο από το Αφγανιστάν και την Ευρώπη.

Το ρεκόρ εκτελέσεων, πάντως, σύμφωνα με πίνακα του 2014, κατέχει η Κίνα, ενώ το Ιράν είναι στη δεύτερη θέση και η Σαουδική Αραβία στην τρίτη. Οι ΗΠΑ είναι στην πέμπτη θέση. Μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στον πίνακα, είναι η Λευκορωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr