ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Άραμ Χαμπαριάν: Απολύστε τον Τομ Μπάρακ - 540 αναφορές για στενή σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν
Ο Νετανιάχου προανήγγειλε άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Ινδίας και Αράβων απέναντι σε Σουνίτες και Σιίτες ισλαμιστές-τζιχαντιστές - Ο ρόλος Δένδια
Σύσσωμος ο αραβικός και μουσουλμανικός κόσμος καταδικάζει τις δηλώσεις Χάκαμπι για την επέκταση του Ισραήλ
Η Συρία προσβλέπει στα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για την οικονομική της ανάκαμψη
Μηνύματα του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία με τον Επστάιν στο φως της δημοσιότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επίταξαν δεκάδες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικές πηγές.
Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, η αυτοαποκαλούμενη “ισλαμική αστυνομία”, ξεσπίτωσε δεκάδες οικογένειες από τις οικίες τους.
“Η οργάνωση επίταξε περισσότερα από 30 κτίρια για να στεγάσει τους ξένους τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους”, είπε ο τοπικός ακτιβιστής Γιάσερ Αλ Χαλίφα στο ARA News.
Το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε αυτό το μέτρο μετά τη νέα προώθηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία της Χασάκα.
“Το Ισλαμικό Κράτος άδειασε τα σπίτια από τους ιδιοκτήτες τους για να τα προσφέρει στους τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους που έφτασαν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ από τη Σαντάντι”, είπε ο ακτιβιστής. Η πόλη Σαντάντι απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος πριν μιάμιση εβδομάδα.
Οι οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν μεταφέρθηκαν σε χωριά στα ανατολικά της Ντέιρ Αλ Ζουρ, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.
Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να στρατολογεί νέους άνδρες από την Ντέιρ Αλ Ζουρ για να πολεμήσουν για το “χαλιφάτο”.
“Φίλα προσκείμενοι Άραβες φύλαρχοι στην επαρχία έλαβαν όπλα και πυρομαχικά για να τα μοιράσουν στους νέους τους ώστε να πολεμήσουν στο Μέτωπο της Ντέιρ Αλ Ζουρ”.
Η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι η μόνη που ακόμα ελέγχεται από την κυβέρνηση στην ανατολική Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει τα προάστια και την ύπαιθρο της πόλης.























































