Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος “έκοψε” το διαδίκτυο στην πόλη Μανμπίτζ

Το Ισλαμικό Κράτος “έκοψε” το διαδίκτυο στην πόλη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος “έκοψαν” τον διαδίκτυο σε όλη την πόλη Μανμπίτζ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως διέρρευσαν τοπικοί ακτιβιστές.

Το ισλαμικό δικαστήριο της Σαρία εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία όλα τα ιδιωτικά ίντερνετ καφέ στην πόλη πρέπει να κλείσουν και απαγόρευσε στους κατοίκους να χρησιμοποιούν τις συνδέσεις διαδικτύου που έχουν στα σπίτια τους.

“Η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα επιχείρισης που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος για να συλλάβει διαδικτυακούς ακτιβιστές στη Μανμπίτζ”, είπε ο Νασίρ Ταλτζμπίνι μιλώντας στο ARA News τηλεφωνικά.

Οι διαδικτυακοί ακτιβιστές είναι κυρίως πολίτες δημοσιογράφοι και blogger που δίνουν πολεμικές ανταποκρίσεις συνήθως μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες. Δίχως αυτή τη δημοσιογραφία των πολιτών θα γνωρίζαμε ελάχιστα για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, αφού στα περισσότερα “καυτά” μέτωπα οι δημοσιογράφοι είναι αδύνατον να πλησιάσουν γιατί κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί τους ακτιβιστές ότι είναι πράκτορες εχθρικών δυνάμεων και τους διώκει σε Συρία και Ιράκ. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκτελεστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας από το Ισλαμικό Κράτος επειδή έδιναν πολεμικές ανταποκρίσεις.

“Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους στα Μέσα και τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το να μεταδίδουν τα εγκλήματά του στην πόλη της Μανμπίτζ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της απαγόρευσης”, είπε ο Νασίρ Ταλτζμπίνι.

Το ισλαμικό δικαστήριο της Σαρία προειδοποίησε ότι όποιος παρακούσει στην εντολή του θα τιμωρηθεί πάραυτα.

Στην πόλη επιτρέπεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο μόνο από τα ίντερνετ καφέ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, από τα οποία η οργάνωση έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr