Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF σκότωσαν 216 τουρκόφιλους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι

Οι SDF σκότωσαν 216 τουρκόφιλους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ηγεσία των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας Κούρδων του YPG, δημοκρατικών Αράβων και Ασσύριων χριστιανών, ανακοίνωσε επίσημα ότι σκότωσε συνολικά 216 τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, μετά από δύο εβδομάδες μαχών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Να σημειωθεί ότι ο δημοκρατικός στρατός των SDF μάχεται ενάντια στην Αλ Κάιντα ενώ βομβαρδίζεται από το τουρκικό πυροβολικό, που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.

Οι SDF εξαπέλυσαν στα μέσα Φεβρουαρίου μεγάλη επίθεση ενάντια στην Αλ Κάιντα επιχειρώντας να την εκδιώξουν εντελώς από τα βόρεια του Χαλεπιού. Οι Τούρκοι, που υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα φανερά, όχι μόνο προσπάθησαν να ανακόψουν την επίθεση με το πυροβολικό τους αλλά και απείλησαν ότι δεν θα επιτρέψουν στις SDF να καταλάβουν τις πόλεις που ελέγχει η οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι ΗΠΑ επενέβησαν ζητώντας από την Τουρκία να σταματήσει να βομβαρδίζει τις SDF και παράλληλα ζήτησαν από τους συμμάχους τους να μην συνεχίσουν την επίθεση.

Οι SDF θέλουν να καταλάβουν την πόλη Αζάζ, που κατέχει η Αλ Κάιντα και υπερασπίζεται με εκατοντάδες Τούρκους τζιχαντιστές και Γκρίζους Λύκους, επειδή η συγκεκριμένη πόλη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, χρησιμοποιείται από την Αλ Κάιντα για να ανεφοδιάζεται από την Τουρκία.

Στις πρόσφατες μάχες οι SDF επικεντρώθηκαν στα χωριά Μαλικίγια, Καστάαρ και Τανάμπ, στα προάστια της Αζάζ.

Αφού εκδιώχθηκε η Αλ Κάιντα από αυτά τα χωριά, οι SDF περισυνέλεξαν 216 νεκρούς τζιχαντιστές, πολλοί εκ των οποίων είναι Τούρκοι και συνέλαβαν ακόμα 20.

Οι SDF πήραν ακόμα λάφυρα μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και βαρέων όπλων μετά την κατάληψη ενός οπλοστασίου της Αλ Κάιντα κοντά στην Αζάζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr