Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκαν μεταξύ τους Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα στη Δαμασκό

Σκοτώθηκαν μεταξύ τους Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχη ξέσπασε την Πέμπτη κοντά στη Δαμασκό μεταξύ τζιχαντιστών από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, και τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμπού Χιντίρ, εμίρης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης νότια της Δαμασκού, σκοτώθηκε μαζί με αρκετούς από τους συνοδούς τους, όταν οι τζιχαντιστές από το Μέτωπο Αλ Νούσρα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην αυτοκινητοπομπή που επέβαιναν, στο προάστιο Γιάρμουκ της Δαμασκού.

“Αφού το κονβόι του Αμπού Χιντίρ δέχθηκε θανατηφόρα πυρά από τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, ξέσπασε άγρια μάχη μεταξύ των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων στη συνοικία Γιάρμουκ”, δήλωσε τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής στο ARA News.

“Τουλάχιστον 5 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του Αμπού Χιντίρ”, είπε η ίδια πηγή. “Τρεις τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα τραυματίστηκαν στη μάχη που συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης”.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα εξέδωσε ανακοίνωση για τον φόνο του Αμπού Χιντίρ, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιτεθεί πολλές φορές ενάντια στην Αλ Νούσρα μέσα στη συριακή πρωτεύουσα.

“Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον Αμπού Χιντίρ και ορισμένους από τους συνοδούς του, που είχαν αφιερώσει τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του εχθρού του Αλλάχ, του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Γιάρμουκ, η παλαιστινιακή συνοικία της Δαμασκού, είναι εμπόλεμη ζώνη ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές και τοπικές παλαιστινιακές πολιτοφυλακές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr