Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΕ τραβάει και πάλι το αυτί της Τουρκίας για την ελευθερία του Τύπου

Η ΕΕ τραβάει και πάλι το αυτί της Τουρκίας για την ελευθερία του Τύπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΕΕ τραβάει και πάλι το αυτί της Τουρκίας για την ελευθερία του Τύπου, μετά τα όσα συνέβησαν με την εφημερίδα Zaman.

«Η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, οφείλει να σέβεται και να προωθεί υψηλούς δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές, μεταξύ των οποίων η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση σχετικά με την άγρια επίθεση της τουρκικής αστυνομίας σε διαδηλωτές, υπογράμμισε σήμερα η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού τέθηκε υπό κηδεμονία η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Zaman.

“Η ΕΕ διαρκώς υπογραμμίζει ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, οφείλει να σέβεται και να προωθεί υψηλούς δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές, μεταξύ των οποίων η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες ειδικά αφιερωμένης στη μεταναστευτική κρίση.

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε βίαια σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σχεδόν 500 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην Zaman και εισέβαλε τη νύκτα στα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους μαχητές στην Ουκρανία

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr