Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

80 ξένοι τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το ISIS – Ανθρωποκυνηγητό στην έρημο

80 ξένοι τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το ISIS – Ανθρωποκυνηγητό στην έρημο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 80 ξένοι μισθοφόροι τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το Ισλαμικό Κράτος και τώρα η οργάνωση έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους πιάσει και να τους αποκεφαλίσει, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik.

Το Sputnik επικαλείται τοπικές πηγές από την ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, σύμφωνα με τις οποίες οι 80 ξένοι τζιχαντιστές, που μάχονταν για το Ισλαμικό Κράτος, κατάφεραν και διέφυγαν και τώρα τους κυνηγάνε να τους πιάσουν οι πρώην συμπολεμιστές τους.

“Το Ισλαμικό Κράτος τους καταδιώκει. Έχουν στήσει και πολλά μπλόκα στους δρόμους για να τους πιάσουν”, είπαν κάτοικοι της περιοχής στο Sputnik.

Η σύλληψή τους είναι υψηλής προτεραιότητας, διότι έτσι κι εάν καταφέρουν και διαφύγουν υπάρχει ο κίνδυνος να τους ακολουθήσουν και άλλες μονάδες τζιχαντιστών και η οργάνωση να καταρρεύσει.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκεφαλίσει για τιμωρία και συνάμα για παραδειγματισμό δεκάδες ξένους τζιχαντιστές, που κατά καιρούς αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) και να γυρίσουν σπίτια τους αλλά για κακή τους τύχη συνελήφθησαν.

Πολλοί ξένοι, που έσπευσαν στη Συρία και στο Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, είχαν υποκινηθεί από τον “ιδανικό κόσμο” που τους έταζε το “χαλιφάτο”, μαζί και με πολλές υλικές ανταμοιβές, και όταν συνειδητοποίησαν ότι το μόνο που είχαν να πάρουν ήταν θάνατος άλλαξαν γνώμη. Λίγοι μόνο κατάφεραν να ξεφύγουν από το ISIS, οι περισσότεροι λιποτάκτες έχουν χάσει το κεφάλι τους.

Την 1η Μαρτίου το Ισλαμικό Κράτος είχε εκτελέσει 8 τζιχαντιστές Ολλανδούς υπηκόους, οι οποίοι επίσης είχαν αποπειραθεί να λιποτακτήσουν αλλά για κακή τους τύχη τους έπιασαν σε μπλόκο, τους έσυραν πίσω στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωση, Ράκα, και αφού οδηγήθηκαν στη Σαρία για να δικαστούν, καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr