Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χαστούκι” Μέρκελ στον Νταβούτογλου για τη φίμωση της εφημερίδας Ζαμάν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου συζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την κρατική «κηδεμονία» στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, τη Ζαμάν, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το θέμα αυτό ήταν στην ατζέντα των πιο πρόσφατων συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελάριο και τον τούρκο πρωθυπουργό», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιτς, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες χθες Κυριακή. «Η ελευθερία του Τύπου έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη γερμανική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για τη μεταναστευτική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επαγρυπνά σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι έχει ανάγκη τη συνεργασία της Άγκυρας για να περιοριστεί η ροή των μεταναστών στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ολάντ. Όταν ερωτήθηκε για τον έλεγχο που επέβαλε η τουρκική κυβέρνηση στην εφημερίδα Zaman, σημείωσε: «Η συνεργασία με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαγρυπνάμε για την ελευθερία του Τύπου. Εγώ το κάνω».

Η τουρκική αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και άνοιξε πυρ με σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει διαδηλωτές έξω από την εφημερίδα Zaman αφού οι αρχές ανέλαβαν τον έλεγχό της στο πλαίσιο της καταστολής της θρησκευτικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί για προδοσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr