ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζουντ Αλ Ακσά, Χάμα (Επιφάνεια),


















































Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Ισραήλ - Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ προειδοποιεί: «Η επόμενη 7η Οκτωβρίου θα συμβεί στο Εϊλάτ»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αιφνιδιαστική επίθεση εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και “μετριοπαθείς” ισλαμιστές σύμμαχοί τους στην κεντρική επαρχία Χάμα της Συρίας ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις.
Όπως μετέδωσε από τη Χάμα μιλώντας στο ARA News ο ακτιβιστής Αμπντούλ Ραχμάν Τάχα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), υποστηριζόμενο από την Αχράρ Αλ Σαμ (επίσης Αλ Κάιντα) και την Τζουντ Αλ Άκσα, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στις θέσεις του στρατού της Συρίας στα περίχωρα της πόλης Μαάν, βορειοανατολικά της Χάμα.
Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κατέλαβαν πέντε παρατηρητήρια από τις ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού, από τα οποία οι κυβερνητικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ισλαμιστών στην περιοχή.
“Κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ στη συνέχεια υπήρξε απάντηση με βομβαρδισμούς από τη ρωσική πολεμική αεροπορία στις θέσεις της Αλ Νούσρα στην ανατολική Χάμα”, είπε ο Ταχα.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, οι κυβερνητικές δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλη την περιοχή.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα εξαιρείται από την εκεχειρία που έχει κηρυχθεί στη Συρία ως τρομοκρατική οργάνωση.























































