Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικός αναλυτής ΗΠΑ: “Τελειώνει” στην απομόνωση ο Ερντογάν

Πολιτικός αναλυτής ΗΠΑ: “Τελειώνει” στην απομόνωση ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενταθεί η διεθνής διπλωματική απομόνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτιμά ο διάσημος πολιτικός αναλυτής από τις ΗΠΑ, Ίαν Μπρέμερ (Ian Bremmer).

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Time, ο Ερντογάν με τις κινήσεις του τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό με τη Συρία και το προσφυγικό κλιμακώνει το κύμα οργής προς το πρόσωπό του.

Ο Ίαν Μπρέμερ, ιδρυτής και πρόεδρος του Ευρασιατικού Γκρουπ, το οποίο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με έδρα τη Νέα Υόρκη, σημειώνει ότι “η Άγκυρα θα συνεχίσει να συνθλίβεται από τις συνέπειες του ψυχρού πολέμου με τη Μόσχα μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στα συριακά εδάφη το Νοέμβριο του 2015.

Πέραν αυτού, όπως σημειώνει ο Αμερικανός αναλυτής “οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ΗΠΑ, είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την πολιτική του Ερντογάν με αιχμή του δόρατος τη στάση που κρατά απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

“Η Ουάσινγκτον είναι εξοργισμένη γιατί η Τουρκία βομβαρδίζει σχεδόν αποκλειστικά τους Κούρδους της Συρίας και όχι τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών βομβαρδιστικών” προσθέτει ο Μπρέμερ.

“Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι είναι πεπεισμένοι ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να πάρει τα χρήματα για τους πρόσφυγες και στο τέλος της ημέρας δεν θα κάνει τίποτα απολύτως για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών” σημειώνει στην ανάλυσή του στο περιορικό Time.

“Το καθεστώς Ερντογάν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να βρουν σημείο επαφής για μία συμφωνία προκειμένου να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δύσκολα θα φτάσουν στο σημείο που θέλουν οι Ευρωπαίοι. Αυτό θα κλιμακώσει την απομόνωση του Ερντογάν” τονίζει.

“Επιπλέον, ο Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά εγχώρια προβλήματα. Τώρα βλέπει την τουριστική του βιομηχανία να καταρρέει με πάταγο και ελπίζει το ταξίδι του στο Ιράν να μπορέσει να αντικαταστήσει τους Ρώσους τουρίστες που του γύρισαν την πλάτη”

“Δεν φαίνεται να τελειώνουν τα προβλήματα για τον σουλτάνο εκεί ωστόσο. Ο Ερντογάν προσπαθεί να τηρήσει τις ισορροπίες και στο εσωτερικό του κόμματός του ΑΚΡ, καθώς η ισχύς του φαίνεται να υποχωρεί. Το ραντεβού του πρώην προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουλέντ Αρίντς και άλλα στελέχη του κόμματος τροφοδοτεί τις θεωρίες που θέλουν να βάλουν χαλινάρι στον Ερντογάν που βρίσκεται εκτός ελέγχου” αναφέρει ο Μπρέμερ, παραπέμποντας στις προσπάθειες του Ερντογάν να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην συνταγματική αναθεώρηση, προκειμένου να καταστεί ουσιαστικά ισόβιος μονάρχης της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr