ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος θα αντισταθεί στις ορέξεις της Τουρκίας ξεκαθαρίζει ο Αναστασιάδης

Η Κύπρος θα αντισταθεί στις ορέξεις της Τουρκίας ξεκαθαρίζει ο Αναστασιάδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θέση ότι εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται η Τουρκία να εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα κεφαλαίων, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις».

«Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της ‘Αγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια» τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ενώ κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr