ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Προέλαση του στρατού

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Προέλαση του στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας σημείωσαν νέα πρόοδο σε εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, Αχμέντ Ραμαντάν, επιβεβαίωσε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το Σάββατο πολλά εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα δίχως να σημειωθούν μάχες.

“Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του αυτές τις περιοχές δίχως να χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη”, είπε και πρόσθεσε ότι “οι μονάδες του μηχανικού του συριακού στρατού έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τις νάρκες που είχε στρώσει το Ισλαμικό Κράτος στα νότια περίχωρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ”.

Η προέλαση των κυβερνητικών έγινε προς τον διεθνή αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την επαρχία και προς την πετρελαιοπηγή Ταΐμ.

Το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη ανδρών.

Οι εύστοχες αεροπορικές επιδρομές έχουν αποδεκατίσει τις γραμμές των τζιχαντιστών, ενώ από τα βόρεια της επαρχίας η τρομοκρατική οργάνωση “πιέζεται” από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και τους Άραβες συμμάχους τους, που από κοινού έχουν συστήσει τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Να σημειώσουμε εδώ ότι η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και την πολιορκεί εδώ και μήνες το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από τζιχαντιστές – Μεγάλες απώλειες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Αξιωματούχος των Εμιράτων (ΗΑΕ) διαψεύδει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για επίθεση μεγάλης κλίμακας πριν από την 7η Οκτωβρίου

Το Κατάρ πρώτα υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και μετά εμφανίζεται ως ειρηνοποιός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr