Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Post: Η Τουρκία δεν θεωρείται ασφαλής χώρα επαναπροώθησης

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ίσως τελικά η Τουρκία να μην πρέπει να θεωρείται ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες, όπως αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Αυτό που ισχυρίζεται η εφημερίδα, είναι ότι οι «μαζικές απελάσεις» που συνεπάγεται η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 δεν συνάδουν με την τήρηση των δικαιωμάτων των μεταναστών που θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία από την Ελλάδα.

Ως παράδειγμα φέρνει αναφορά της οργάνωσης Amnesty International, σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές αρχές στις 18 Μαρτίου 2016 – ημέρα υπογραφής της συμφωνίας – απέλασαν 27 Αφγανούς που είχαν συλλάβει στη Σμύρνη και τους υποχρέωσαν με τη βία να επιβιβαστούν σε πτήση για την Καμπούλ, στερώντας τους το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου.

Για την Washington Post, μια τέτοια περίπτωση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού και διεθνούς Δικαίου και «αποτελεί μια ξεκάθαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων» και μεταναστών.

Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησε βία για την επιβίβαση των Αφγανών στο αεροσκάφος, αναφέροντας ότι οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε αυτό αυτοβούλως.

Σύμφωνα με την Washington Post – που συνεχίζει να επικαλείται στοιχεία της Amnesty International – η Τουρκία έχει προχωρήσει σε αθρόες απελάσεις Σύρων.

Όπως λέει, η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβληθεί στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να απορρίπτονται, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο πρόσφυγας θα μπορούσε να έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου στην Τουρκία ή έχαιρε ήδη του δικαιώματος προστασίας εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr