ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ: Οι τζιχαντιστές μπορεί να ελέγχουν πυρηνικούς σταθμούς σε πέντε χρόνια

Σοκ: Οι τζιχαντιστές μπορεί να ελέγχουν πυρηνικούς σταθμούς σε πέντε χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόνο ανησυχία προκαλεί η δήλωση του συντονιστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την οποία η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν περάσουν πέντε χρόνια.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών», υποστήριξε ο Ζιλ ντε Κερσόβ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».

Εκτίμησε ότι «κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος» εντός του Ισλαμικού Κράτους «με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα».

«Η αυξημένη γνώση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον», σημείωσε.

Μετά τις επιθέσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους δυο πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ΥΠΕΡ της Συμφωνίας της Μέκκας και έτοιμοι να καταστείλουν τους Κούρδους

Φαραντούρης στο Εμιρατιανό (ΗΑΕ) ΑΙ-Masshad: «Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας»

Δίκτυα που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έχουν διεισδύσει σε καναδικούς θεσμούς

POLITICO: Κυβερνοεπιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ μέσω WhatsApp και Signal

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr