Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο εξεγερμένο Ντονέτσκ ο Γιατσένιουκ για να βρεθεί λύση

Στο εξεγερμένο Ντονέτσκ ο Γιατσένιουκ για να βρεθεί λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν και το Κίεβο έχει περικυκλώσει την πόλη του Ντονέτσκ με άρματα μάχης και πυροβολικό, ενώ έχει στείλει και περίπου 150 μισθοφόρους της Blackwater στην υπό εξέγερση πόλη, για να καταστείλουν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, η πραγματικότητα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να εμπλακεί σε μια αιματηρή καταστολή, ειδικά όταν γνωρίζει ότι αυτό θα προκαλέσει την άμεση επέμβαση της Ρωσίας, τα στρατεύματα της οποίας περιμένουν στα σύνορα για να εισβάλουν στην ανατολική Ουκρανία.

Στο πλαίσιο λοιπόν εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης, ο Oυκρανός ακροδεξιός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ μετέβη σήμερα στο Ντονέτσκ, σε μια προσπάθεια για εκτόνωση της αντιπαράθεσης με τους φιλορώσους αυτονομιστές, τους οποίους το Κίεβο απειλεί να καταστείλει με στρατιωτική βία.

Ο Γιατσένιουκ είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του δήμου και των τοπικών αρχών, όπως και με εκπροσώπους οικονομικών κύκλων, μεταξύ τους ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ολιγάρχης και ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας ο οποίος υπήρξε επί μακρόν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της πρώην φιλορωσικής κυβέρνησης.

Κανένας εκπρόσωπος των αυτονομιστών που έχουν καταλάβει από την Κυριακή το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης απαιτώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία δεν ήταν παρών.

Ο Αχμέτοφ, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για επαφές μεταξύ των αρχών και των αυτονομιστών ακτιβιστών.

Ο Γιατσένιουκ δεσμεύτηκε κατά τη συνάντηση που είχε, η οποία ήταν ανοικτή για τον Τύπο, να “ισορροπήσει τις εξουσίες μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειών” και να μην αγγίξει τους νόμους που καθιστούν άλλες γλώσσες, εκτός της ουκρανικής, και κυρίως τη ρωσική, επίσημες γλώσσες της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr