Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πικρός Απρίλιος για την Volkswagen – Ήδη έχει πληρώσει 7 δισ. για το σκάνδαλο

Ο πικρός Απρίλιος για την Volkswagen – Ήδη έχει πληρώσει 7 δισ. για το σκάνδαλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύσκολα τα πράγματα το τελευταίο διάστημα για την Volkswagen και πιο δύσκολος ακόμα θα είναι ο μήνας Απρίλιος. Όπως ιδιαίτερα δύσκολος ήταν και ο περσινός Απρίλιος όταν ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στους δυο πατριάρχες της Volkswagen, τον Φέρντιναντ Πιχ και τον τότε επικεφαλής του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν. Όμως ούτε αυτόν τον Απρίλιο τα πράγματα θα είναι απλά.

Τέλος του μήνα το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, υπό τον Ματίας Μύλερ, θα παρουσιάσει τον ετήσιο ισολογισμό. Στο επίκεντρο θα βρίσκετι ωστόσο το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ρύπους. Το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Τζόνς Ντέι έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στις 21 Απριλίου λήγει η προθεσμία που έθεσε ο δικαστής Τσάρλς Μπράιερ για την υποβολή των θέσεων της εταιρείας. Μέχρι τότε η Volkswagen μαζί με τις αμερικανικές αρχές θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια λύση για τα παραποιημένα λογισμικά στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Οικονομικά ο φετινός Απρίλιος θα μπορούσε να είναι πολύ δυσάρεστος. Τα μέχρι σήμερα 7 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του σκανδάλου με τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα δεν φαίνεται να επαρκούν. Η ανάκληση των οχημάτων συνέβαλε ήδη πέρυσι το τελευταίο τρίμηνο του 2015 στην καταγραφή των υψηλότερων ζημιών που σημείωσε η μεγαλύτερη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια.

Αναμένονται απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα

Αυτό το μήνα η Volkswagen θα πρέπει να εκτιμήσει για πρώτη φορά το συνολικό ύψος των ζημιών. Και σε αυτή την εκτίμηση περιλαμβάνονται πιθανά χρηματικά πρόστιμα και δικαστικά έξοδα. Σύμφωνα με το καταστατικό του ομίλου η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει ένα μίνιμουμ μέρισμα στους μετόχους.

Για τον ερχόμενο Ιούνιο έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση. Τον ισολογισμό της εταιρείας πάντως τέλος Απριλίου αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι αμερικανικές αρχές και κυρίως το υπουργείο Δικαιοσύνης. Από το ύψος των ανακλήσεων θα εξαρτηθεί και η επιβολή της ποινής. Εικάζεται ότι το ποσό μπορεί να κυμαίνεται από 20 με 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακόμα ενδιαφέρον εκδηλώνουν και οι οίκοι αξιολόγησης διότι από τον αριθμό των ανακλήσεων θα εξαρτήσουν και τις προγνώσεις τους για την πορεία της εταιρείας.

Η έκθεση του δικηγορικού γραφείου Τζόνς Ντέι αναμένεται επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα εδώ και εφτά μήνες είναι πολλά. Ποιός ήξερε τελικά για τις παραποιήσεις του λογισμικού; Ήταν έργο μιας μικρής ομάδας ή γνώριζαν περισσότεροι και τι ακριβώς γνώριζε ο τότε επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας;
Οι απαντήσεις θα είναι σημαντικές για το μέλλον του γερμανικού ομίλου που απασχολεί σήμερα 600.000 εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr